"Tallinna Kalevi korvpallimeeskond saavutas Nõukogude Liidu viimastel meistrivõistlustel kuldmedali. Finaalis võideti Leningradi Spartaki meeskonda. Paljud toonased korvpallitundjad on arvanud, et see finaal pidanuks toimuma hoopis Tallinna Kalevi ja Kaunase Žalgirise vahel. Seda kohtumist aga ei sündinud, kuna Kaunase Žalgiris otsustas poliitilistel põhjustel meistrivõistlustest loobuda.

Tallinna Kalevi suurvõidu 25. aastapäeva puhul korraldavad Delfi, Eesti Päevaleht ja Eesti Korvpalliliit 2. juunil selle „ärajäänud finaalmängu“. Platsile tulevad mõlema meeskonna legendaarsed korvpallurid. Tallinna Kalevi poolt astuvad üles näiteks olümpiavõitja Tiit Sokk, Aivar Kuusmaa, Sergei Babenko ja Rauno Pehka. Kaunase Žalgirise veteranide poolelt osalevad Souli olümpiavõitja Valdemaras Chomičius, Barcelona olümpiamängude pronksimehed Darius Lukminas, Romanas Brazdauskis ja Darius Dimavičius.

Treeneritepingil juhendavad meeskondi Jaak Salumets ja Anatolijus Cupkovas. Eeskätt on tegemist suure korvpallishowga ja loodame, et positiivseid emotsioone täis korvpalliõhtuga."

Korvpalliõhtu on 2. juunil algusega kell 18.30 Saku suurhallis.