TÜ/Rock teenis eile üliolulise kolmanda võidu, kui koduväljakul alistati 92:75 (18:17, 23:16, 26:17, 25:25). Nikosia ETHA Engomi.

See võit tähendas, et kui Južnõi Himik (enne 5. vooru 4-0) täna kodus Utena Juventuse (2-2) alistab, siis on Rock edasipääsu kindlustanud, sest Rocki-Utena omavaheline seis on 1:1 ja korvide vahe tartlastele +3. Nagu öeldud, siis Himik sellega hakkama saigi ja nüüd võivad Gert Kullamäe hoolealused keskenduda juba järgmise ringi mängudele

Kokku on FIBA Europe Cupil 14 alagruppi, kus 32 parema sekka pääsevad iga grupi kaks esimest pluss neli parimat kolmanda koha omanikku.

Üks edasine vastane juba teada

Kuna taaralinlased on enda alagrupis teise koha kindlustanud, siis on teada, et 32 parema seas kuulub Rock R-alagruppi. Seal kohtutakse Kalev/Cramo H-alagrupi 2. tiimi, D-alagrupi 1. meeskonna ning E-alagrupi 2. satsiga.

H-alagruppi kuuluvad lisaks Kalevile teatavasti Iisraeli tiim Rishon LeZion Maccabi, venelaste Krasnojarski Jenissei ja bulgaarlaste Sofia Lokoil Academic. Peale Kalevi on kõik siin veel konkurentsis sees ja seega võivad nii Maccabi (9 punkti), Jenissei kui Academic (mõlemad 8 punkti) ka 2. kohal lõpetada.

D-alagruppi kuuluvad Elan Chalon (Prantsusmaa), SPM Schoeters Den Bosch (Holland), Magnofit Güssing Knights (Austria) ja Zlatorog Laško (Sloveenia). Siin on selge, et Rocki vastaseks tuleb Elan Chalon, kes on võitnud kõik 5 senist kohtumist.

E-alagrupis jahivad omakorda edasipääsu FoxTown Cantu (Itaalia), STB Le Havre (Prantsusmaa), Boras (Rootsi) ja Bulls Kapfenberg (Austria). Enne 5. vooru mänge juhib 7 punktiga alagruppi FoxTown, Le Havre ja Boras on 6 silma peal ja Kapfenberg on kogunud 5 punkti.

Viimase alagrupivooru kohtumise peab Rock 2. detsembril, kui võõrsil kohtutakse täiseduga jätkava Himikuga.