Mis meeskond on Utena Juventus?

Vaid 30 000 elanikuga väikelinna Utena meeskond saavutas Leedu tugevas korvpalliliigas mullu pronksmedali. Tänavu on koduliigas võidetud kolm ja kaotatud neli mängu (sealhulgas kaotused nii Žalgirisele kui Lietuvos rytasele) ning asutakse viiendal kohal.

Juventuse jaoks on tegemist üldse esimese hooajaga, mil mängitakse väljaspool Baltikumi korvpallisarju. Kuigi meeskonna tuumiku moodustavad kohalikud mängijad, võivad leedukad loota ka kahele ameeriklasest tagamehele - 22-aastastele Spencer Butterfieldile ja Chavaughn Lewisele. Butterfield tundub olema eriti valusa käega mees - alles eelmisel kolmapäeval kostitas ta samuti Euroopa karikasarjas mängivat Šiauliaid koguni 34 punktiga (seejuures kolmesed 6/10). Juventus võitis selle põnevusmängu võõrsil lisaaja järel 112:110.

Juventuse kohalikest mängijatest on meie korvpallipublikule kõige tuntum endine Rocki mees Egidius Dimša. Tiimi kõige eakamad mehed on 30-aastased ning nende hulka kuulub ka kogenud tagamängija Rolandas Alijevas.

Meeskonna peatreeneriks on kogenud Antanas Sireika, kelle seniselt teenistuslehelt leiame nii töö Leedu rahvuskoondise peatreenerina kui tippklubide Žalgirise, Lietovos Rytase ja Kaasani Unicsi juhendamise.

Juventuse meeskond on Rockile tuttav ka kevadisest Balti liiga pronksiseeriast, kus tuli kahe mängu kokkuvõttes ühepunktiline allajäämine.

Lisaks Juventusele tuleb Rockil eurosarja alagrupiturniiril vastu astuda ka ukrainlaste Južnõi Himikule ja Küprose klubile Nicosia ETHA Engom.

Nii Rocki ja Kalevi kõik tänavused Euroopa karikasarja kodumängud toob otsepildis korvpallisõpradeni Delfi TV. Olge meie lainel juba homme õhtul!