Külalistele tõi võidu Derek Jackson, kes tabas neli sekundit enne lõpuvilet 76:77 kaotusseisus kaks vabaviset. Tartlased tegid oma viimasel rünnakul pallikaotuse.

Austerlased alustasid mängu bravuurikalt ja pääsesid avaveerandi keskpaigaks juba 17:4 juhtima. Esimese neljandiku lõpuks oli Oberwarti edu 24:15. Teisel veerandajal kasvatasid külalised eduseisu korraks 12-punktiliseks (27:15), ent Gert Dorbeki kaugvisete kontsert tõi peagi tabloole viigi 32:32. Veerandaja lõpp kuulus siiski Oberwartile, kes läks poolajapausile eduseisus 43:38.

Kolmandal veerandajal lasi Tartu vahe korraks kümnepunktiliseks, kuid tuli kiiresti mängu tagasi ja viimane neljandik algas viigiseisult 63:63. Lõpuveerand kulges punkt-punkti heitlusena, kuid närvilisi lõpusekundeid mängisid ikkagi külalised paremini.

Tartu resultatiivseim olid Janar Talts 18 punkti ja 8 lauapalliga. Viis kaugviset (7st) tabanud Gert Dorbek lisas 15 ja Dominykas Milka 12 punkti. Tartu uus ameeriklasest keskmängija Forrest Robinson täna veel debüüti ei teinud.

Tartu ja Oberwart kuuluvad kolmeliikmelisse E-alagruppi, kus mängib ka Pau Lacq-Orthez, kes alustanud Prantsusmaa kõrgliigat kolme võidu ja ühe kaotusega. Iga alagrupi kaks paremat meeskonda edenevad automaatselt järgmisesse ringi, kus moodustatakse uued neljaliikmelised alagrupid. Ka kümne alagrupi neli paremat kolmanda koha meeskonda edenevad 24 parema hulka.

Gert Kullamäe hoolealused on tänavu neli mängu eurosarjas juba pidanud. FIBA Meistrite liiga eelringis saadi esmalt kahel korral jagu hollandlaste Groningenist, ent teises ja ühtlasi otsustavas ringis jäädi kahes mängus alla taanlaste Aarhusi Bakken Bearsile.

Videointervjuu Gert Dorbekiga:
Andreas Leitneri kommentaarid: