Esimese veerandaja võitsid külalised 23:21, tehes sealjuures lõpus 11:0 spurdi. Poolajale mindi Iisraeli tiimi 46:41 eduseisul. Riietusruumist tulid taas aktiivsemalt välja Alar Varraku mehed, kes enne viimast 10-minutilist perioodi tabloole 64:64 viiginumbrid tõid.

Kolm ja pool minutit enne lõppu omas kodumeeskond veel ka 80:75 eduseisu, aga siis sai Iisraeli tiim Kalevi rünnaku sedavõrd hästi pidama, et vastastel vaid 1 punkt visata lubati. Ise vastati sellele 17 silmaga ja seega võetigi lõpuks pealtnäha kindel 92:81 võit.

Alar Varraku juhendatava tiimi resultatiivseimaks tõusis 18 punktiga Josh Boone, lisaks jäi ameeriklase arvele 7 lauapalli. Kahekohaliste arvu punktideni jõudsid veel Brandis Raley-Ross (17), Gregor Arbet (16) ja Rolands Freimanis (12).

Iisraeli liiga liidri poolelt valmistas meile enim pahandust NBA ja Euroliiga kogemusega Charles Christian Wright, kelle nimele lõpuks 25 punkti jäi. Palju peavalu tekitas ka Mark Lyons, kes 20 punkti ja 4 tulemuslikku söötu enda saldole kirjutas. Avraham Ben Chimol toetas neid 15 silmaga. Märkimist väärib ka 12 punkti, 12 lauapalli ja 8 korvisöötu kirja saanud Darryl Monroe esitus.

Tipphetked:

Enne mängu:

Kalevi vastane on Iisraeli liiga seniseid mänge arvestades korralikult komplekteeritud: kodustel meistrivõistlustel on seni võidetud kõik kolm kohtumist ja jagatakse liidrikohta Jeruusalemma Hapoeliga.

Nädalavahetusel alistas Rishon LeZion koduväljakul Kiryat Gat Maccabi 84:74. Meeskonna tulemuslikum oli 23 punktiga Shawn Dawson, Chris Wright lisas 18 punkti. Suuresti tegi mängu ära põhiviisik, pingilt erilist abi ei tulnud.

Muide, Rishon Le Zioni linnast on Eesti korvpallil head mälestused. Just selles Tel Avivi eeslinnas õnnestus Eesti koondisel alistada 2012. aastal EM-valiksarjas lisaajal Iisrael.

Lisaks Kalevile ja Rishon LeZionile kuuluvad H-alagruppi ka Krasnojarski Jenissei ja Sofia Lokoil Akademik. Antud meeskonnad läksid täna juba varasemalt ka omavahel vastamisi ja edu saatis koduplatsil Krasnojarski tiimi, kes 75:68 (15:23, 21:18, 13:12, 26:15) võidu võttis.

Delfis kommenteerivad tänast kohtumist Ivar Jurtšenko ja Priit Vene. Pilet tänasele mängule maksab 8-10 eurot, kuid kuni 14-aastastele on sissepääs tasuta.