Mõru oli kaotus Maccabile ka koduplatsil, kui veel kaks ja pool minutit enne lõppu 81:79 juhiti, aga lõpuks 81:92 kaotus vastu võeti. Veelgi kaugemale minnes võib välja tuua VTB Ühisliiga mängu Saraatovi Avtodoriga, kus viimase veerandaja alguses veel napis 53:52 kaotusseisus oldi, kuid lõpuks 68:60 kaotus vastu võeti.

Seega on punkt-punkti heitlustes tänavu ära antud kogunisti viis mängu. Peatreener Alar Varrak tunnistab, et kuigi möödaläinud viimased visked on kahtlemata valusad, siis laiemas plaanis valmistab tuska fakt, kus Kalev lõpuminutitel eduseisu maha on mänginud.

"Lõpuvise lõpuviskeks - eks need viimased sekundid on ikka paras loto. Oleme seal ka proovinud erinevaid mehi - nii Veidemani, Freimanist kui Rossi, aga seni kindlat lahendust leidnud pole. Treenerina valmistab rohkem muret aga see, kuidas me üldse nendesse olukordadesse sattunud oleme - sest enamasti on meil ju nendes mängudes korralik eduseis eelnevalt olnud. Siis oleme aga viimaste minutitega vaid 1-2 silma visanud," rääkis Varrak Delfile.

Puudu jäänud mängude otsustajast

Millega aga neid närvilisi lõppe põhjendada võiks? "Ei saaks öelda, et see päris kogemuste puudumine on. Võibolla mõnel mehel tõesti, aga üldiselt oleme ju rahvusvahelisi sarju ja VTB-d juba päris pikalt mänginud. Nagu ma olen ka korduvalt tõdenud, siis on ühest küljest hea, et meil on ühtlane sats - punktid jagunevad võrdselt ja ühel päeval viskab üks, teisel päeval teine. Teisest küljest - eks muidugi oleks hea, kui saaks [Nando] de Colo või ükskõik mis maailma nime nendeks viimasteks sekunditeks võtta, aga peame ikka reaalselt meie eelarvet ja võimalusi vaatama," põhjendab Varrak.

Ta jätkas: "Muidugi kui oleks raha palju, võtaks ehk ühele-kahele positsioonile tugevamad mehed, aga üldiselt ma ei saa öelda, et ükski liin meil otseselt maha jääks. Juhatusega pole meil veel koosolekut olnud ja ma ei tea päris täpselt, kas meil on veel eelarves täiendusteks ruumi, aga praegu arvestame, et püüame ikka olemasolevate meestega enda eesmärke. Muidugi on teatavad lõpuhetked küsimärke tekitanud, aga ega laiemalt mul kellelegi midagi ette heita pole."

"Nagu ütlesin, siis oleme erinevaid mehi ja erinevaid taktikaid lõpusekunditel proovinud, aga seni pole need visked sisse kukkunud. Laiemaks küsimuseks jääb ikkagi see, kuidas me üldse närviliste minutiteni jõuame. Ja sellega me tõsiselt ka tegeleme;" lõpetas Kalevi juhendaja.