Žalgirise koosseisu kuulub ka Siim-Sander Vene, kes nädal tagasi sai Itaalia tippklubi Siena Montepaschi vastu mänguaega 14 minutit, tehes oma Euroliiga debüüdi.

Barcelona - Žalgiris  89:55 (20:17, 26:11, 23:9, 20:18)

Mängu käik: 

Žalgirise algkoosseis - Brown, Salenga, Watson, Kalnietis, Begic.

Barcelona alustab võimsalt. Kiirelt minnakse 6:0 ette, kusjuures kaitses tehakse külaliste elu niivõrd raskeks, et loogilisi rünnakuid praktiliselt polegi.

Lõpuks avab Salenga Žalgirise skoori kiirrünnakust, mängitud 3.30. Ndong vastab kohe järgmisel rünnakul pealtpanekuga ja Barcelona ees 8:2.

Gintaras Krapikas võtab aja maha kui mängitud 4.20 ja Grimau kasvatab Barcelona edu 10:2 peale.

Minutilise pausi järel saab Žalgiris rünnaku selgelt paremini käima ja korvid Kalnietiselt, Salengalt ja Watsonilt vähendavad vahe ühele punktile 11:12. Mängitud 7 minutit.

Salenga viis Žalgirise vabavisetest isegi korra juhtima 13:12. Barcelona siiski kosub ruttu ja pärast 8:0 vahespurti on kodumeeskond taas peal 20:13.

Veerandaeg lõpeb Barcelona eduseisul 20:17. Žalgirisel on väljakul käinud kaheksa meest, Siim-Sander Vene veel mitte.

2. veerandaeg

14 minutit mängitud ja kodumeeskond peal 30:24. Barcelona poolel on skoori tehtud väga ühtlaselt, käe on valgeks saanud kaheksa mängijat. Žalgirisel 7 punktiga üleplatsimees Salenga.

Erazem Lorbek saab lõpuks silmad pähe, visked väljakult hetkel 1/5.

Vahe on kärisenud juba 12 punkti peale 38:26. Barcelona teeb ikka rünnakul mis ise tahab. Eks koosseis ole ka muidugi vastav. 17 minutit mängitud.

Navarro lasi kaheksa meetri pealt kolmese 41:26. Esimese poolajaga on mäng tehtud, Barcelona edu enne pikale puhkusele suundumist 46:28. Kataloonia klubi koduväljakul see vahe tagasi mängida tundub võimatu.

Navarro arvel 9 punkti, Žalgirisel 7 punkti peal nii Salenga kui Watson. Leedu klubil pallikaotusi 12 ja kodumeeskonanl vaid 3!

3. veerandaeg

Navarro karistab kohe esimestel sekunditel ja vahe kahekümne peale 48:28.

Väga jookse-viska mänguks on läinud, aga eks Barcelona suur eduseis annab selleks ka põhjust. Pärast Watsoni tabavaid vabaviskeid Barca ees 50:33. Mängitud pisut üle 23 minuti.

Barcelonal on vaid üks mees täielikult liimist lahti Fran Vazquez on teinud üheksa minutiga neli viga ja toonud vaid 2 punkti.

25 minutit mängitud, seis 54:34. Watson paneb kulbi Lorbek´ile.

Žalgirisel on üheksa meest väljakul käinud, Siim-Sander pole veel võimalust saanud. 27 minutit kulunud ja Barcelona juhib juba 26 punkti. Loogiliselt võttes peaks meie mees täna võimaluse ikkagi saama.

Povilas Butkevicius sai just kümnenda Žalgirise mängijana esmakordselt väljakule. No see endine Rocki mees, teate ju küll.

Leedu klubi saab korraliku keretäie. Vahe on veerandaja lõpuks 32 punkti, 69:37. Barcelona võitis veerandaja 23:9. Kaunases oli mäng enam-vähem.

4. veerandaeg

Vähem kui kaheksa minutit lõpuni ja Vene väljakule! Seis on 41:71. Siit tulevad nüüd kogemused.

19-aastane Vene on platsil koos Kalnietise, Butkeviciuse, Begici ja Juskeviciusega. Nimetatud viisik ei jõua 24 sekundiga viskele.

Victor Sada teeb meie mehe vastu kaks punkti. 76:44. Vene teenib aga omakorda rünnakul Sada vastu vabavisked. Isiklik skoor avatud, vabakad 1/2.

Seisul 69:41 võetakse aega maha. Mängida täpselt neli minutit.

Siim-Sander võtab julgelt rünnaku lõpetamise enda peale ja tabab raske, üle käe sooritatud, viske! Watson lisab ka punkte ja seis on 51:85. Vene saab mürada mängu lõpuni.

Kolmene mööda täiesti vabalt positsioonilt, aga igal juhul õige vise. Watson saab ründelauast vea kätte ja realiseerib vabakad.

Lõppseis 55:89. Vene sai mängida 7.31, viskas 3 punkti, võttis ühe lauapalli ja tegi ühe pallikaotuse.

Ainsana Euroliigas täiseduga jätkava Barcelona resultatiivseim seekord Pete Mickael 14 punktiga, Žalgirisel tegi kaksikduubli Travis Watson visates 17 punkti ja hankides 14 lauapalli.