Uudis selle kohta, et Peerandist võib saada meie teine vilemees Euroliigas, hakkas selgeks saama enam kui kuu aega tagasi. Testid õnnestusid, kutse esitati, jäid vaid formaalsused.

Olukorras, kus Euroliiga kohtunike üldarv kahaneb mulluse pea 100 pealt 60+ peale, on Eesti ses seltskonnas esindatud nüüd kahe vilemehga. Lätil kahanes see arv näiteks neljalt kahele, Leedul suisa ühele, viitas Korvpalliliidu kohtunike disvisjoni juht Aare Halliko.

Halliko lisas: „Tegu on suure tunnustusega Rainile, kes Euroopa väljakutel on vilistanud kõigest alla kahe ja poole hooaja. Kui mind valiti, oli konkurents 90-100 hulka, mitte 60+ sekka.“

Peerandi vilistas sel suvel U18 neidude B-divisjoni ja U16 noormeeste A-divisjoni pronksimänge. 2015. aasta kevadel vilistas ta Eurochallenge’i Final Four’is. Septembris EM-valiktsüklis mõistis Peerandi vanemkohtunikuna õigust Island-Küprose mängul ning kolmanda kohtunikuna Slovakkia-Montenegro mängul.

Homne Kaasani Unicsi ja Milano EA7 kohtumine Tatarimaal algab meie aja järgi kell 18.00. Peerandi on kirjas teise kohtunikuna kreeklase Elias Koromilase ja hispaanlase Carlos Cortesi kõrval. Uniksil on tabelis kaks, EA7-l neli võitu.