Mõistagi on sama muljetavaldav, mida Žalgiris on sel hooajal Euroopa klubikorvpalli kõige kõvemas sarjas teinud. Üks väikseima eelarvega meeskondi jõudis nelja parema hulka. Final Fouril 19 aastase vahe järel. Šarunas Jasikevicius ja Co on korvpalliusku riigis tehtud mehed!

Stockholmist Belgradi lennates sattusin istuma leedulaste kõrvale. Polnud ka ime, sest julgelt viiendik lennuki pardal olnud reisijatest olid leedulased. Korralik jõmin käis, Air Serbial jookide pealt raha voolas. Minu kõrvale sattunud fännid olid ülimalt rahul juba sellega, et Žalgiris Final Fouri jõudis. Nad ei tulnud Belgradi meeskonnalt võitu nõudma, vaid seda suurt hetke nautima. "Eelmisel korral Münchenis ma ei käinud, nüüd pidin ilmtingimata tulema," sõnas viiekümnendates härrasmees.

Küsimusele: "Kui palju Leedu korvpallifänne Belgradi tuleb?" ei osanud ta vastata. Pakkus vahemikku 2000 - 5000. Tal endal olid piletid tribüünidele olemas, muretsetud Leedu Korvpalliliidu kaudu. Eeldatavat fännide arvu ei osanud öelda ka ajakirjanikud. Kõlas pakkumine 2000 - 2500. "Number võib olla ka suurem, sest on kuulda, et paljud välismaal elavad leedulased on samuti võtnud nõuks Final Fourile tulla," kõlas selgituseks.

Fakt on see, et Žalgiris Final Fouril mängib ja Leedu on igas mõttes suurte inimjõududega kohal. Poolfinaal tiitlikaitsja Istanbuli Fenerbahcega saab olema vägev. Erakordsele sündmusele saabub ka riigi president Dalia Grybauskaitė. Ta külastab tänast poolfinaali ning annab ajakirjanikele pressikonverentsi.