Enne tänast kohtumist on pinnitud mõlema meeskonna mängijaid ja treenereid, lahatud mängu võimalikke pluss- ja miinuspooli, ühes ollakse üksmeelel – tulemas on kompromissitu võitlus.

Tiimid tunnevad teineteist ülihästi, mängijad käivad läbi ka perekonniti, on mängitud ühes ja siis teises satsis. CSKA tagamängija Kyle Hines võttis asja kokku konkreetselt: "Me võime restoranis mõne Himki mehega õhtust süüa, aga täna läheb käiku vana hea trash-talk ja see ongi kogu asja võlu."

Himki peatreener Rimas Kurtinaitis demonstreeris, et on uurinud treeneritöö nüansse ka lähiminevikust. "Me peame mängima nagu Lääne-Saksamaa vutikoondis 70-ndatel – väga kannatlikult, distsiplineeritult, ootama vastase eksimust, et siis värav ära lüüa."

Tabeliseis on hetkel samuti selline, et kuigi mõlemad tiimid on hetkel veerandfinaali kursil, siis kaotus lööb plaanidesse korraliku mõra.

Koduväljakul mängival CSKA-l on raudselt meeles ka eelmise aasta viimastel päevadel saadud valus kahepunktiline kaotus.

Ja ehk on täna ka see päev, mil saab ka Euroliigas lõpuks platsile Himki keskmängija, endale hooaja alguses Kalev/Cramo eest mängides kõvasti nime teinud Josh Boone.

CSKA ja Himki kohtumist näeb otseülekandes täna algusega kell 17.55 Viasat Sport Balticus.