Algselt avaldas Fuenlabrada klubi oma Twitteri kontol, et Vene on lõpetanud klubiga lepingu. Postituses lisati veel, et vaid kaks mängu meeskonnaga mängida jõudnud Vene on tasunud lepingus olnud väljaostusumma, et liituda Euroliiga klubiga.

Õhtul kinnitas üleminekut Herbalife Gran Canaria oma Twitteri kontol, samuti teavitas uudisest Euroliiga kodulehekülg. Postituses avaldati, et Gran Canaria on sõlminud lepingu Venega. Veel lisati, et Vene on 28 aastat vana, 2.03 meetrit pikk ja on Kaunase Žalgirise eest mänginud Euroliigas 45 kohtumist.

Vene alustas tänavust hooaega poolteise kuu pikkuse lepinguga Hispaania meistriliiga klubis Manresa, kus jõudis osaleda kuues liigamängus ja koguda keskmiselt 10 punkti. Pärast ligi kuu pikkust klubiotsingut liitus ta detsembri algul Fuenlabradaga, kelle ridades viskas nädalavahetusel võidukas debüütmängus Manresa vastu 14 punkti, kuid jäi eilses Meistrite Liiga kohtumises Bambergi vastu nullile.

Vene uus meeskond Gran Canaria on viimastel aastatel kuulunud stabiilselt Hispaania liiga ja Euroopa tugevuselt teise klubisarja EuroCupi tippude hulka. Tänavu pääseti esmakordselt Euroliigasse tänu kevadel Hispaania liigas esinelikusse jõudmisele.

Hooaja algus kahes tippsarjas korraga pole olnud lihtne. Nii vahetati detsembri algul välja meeskonna peatreener - Salva Maldonado kohale astus tema senine abitreener Victor Garcia. Euroliigas jagatakse 11 vooru järel nelja võidu ja seitsme kaotusega 11.-13. kohta. Hispaania liigas ollakse kolme võidu ja kaheksa kaotusega alles 16. kohal. Vähemalt Euroliigas on trend samas positiivne, viimasest viiest mängust on võidetud kolm, sealhulgas kaks viimast võõrsil.

Klubi varasemate tippsaavutuste sekka kuuluvad 2017. aasta Hispaania superkarika võit, 2015. aastal EuroCupi finaali ning 2016. aastal poolfinaali pääs. Kahel viimasel hooajal jõuti EuroCupil veerandfinaali.

Tõenäoliselt aitas Vene palkamisele kaasa Gran Canaria särgis pühapäevases liigamängus põlve vigastanud kogenud ääremängija Eulis Baezi vigastus. Meeskonna liidrite hulka kuuluvad veel ameeriklased DJ Strawberry ja Clevin Hannah, prantslane Kim Tillie, rootslasest viskemees Marcus Eriksson ja Läti koondise keskmängija Anzejs Pasecniks.

Homme kohtub Gran Canaria Euroliiga kodumängus Montenegro klubiga Podgorica Buducnost.