Tartu tegi võimsa mängu alguse, kui Kregor Hermeti ja Arnas Velicka kaugvisete toel juhiti 10:2. VEF pääses veerandaja keskpaigas küll kahe punkti kaugusele, aga selgelt aktiivsemalt tegutsenud Tartu sai teisele veerandajale vastu minna 21:13 eduseisus. Järgnevalt tegid tartlased Velicka, Julius Kazakauskase ja Robin Kivi abiga 6:0 spurdi, millega olid külalised juba 14 punktiga taga. Artis Ate hoidis VEF-i kaheksa visatud punktiga siiski mängus ja puhkepausile mindi 33:42 kaotusseisus.

VEF alustas kolmandat veerandaega 8:2 spurdiga ning 4.27 möödudes viis Andris Misters omad esimest korda 48:46 juhtima. Riialased kasvatasid järk-järgult vahet ja peagi oldi üheksa silmaga ees, aga olulised punktid tõi ka Tartu meeskond korvi alt ära ning otsustav neljandik algas VEF-i 62:58 juhtimisel. Läti tippklubi ei suutnudki eduseisust kinni hoida: Hermet seadis minuti hiljem 62:62 viigi jalule ning Joonas Anton Jürgenstein viis Tartu 66:64 ette. Vajalikul hetkel realiseeris Mareks Mejeris VEF-i kasuks 2+1 rünnaku, aga kahel korral jõudsid tartlased uuesti viigini. Mejeris oli peagi uuesti võtmerollis, kelle vastu tegi Hermet ebasportliku vea ning järgnevast rünnakust viis Arturs Ausejs VEF-i 1.20 enne lõppu 77:72 juhtima. Külalismeeskond sai neli punkti veelgi lisaks ja Velicka tabatud kaugvise oli võõrustajate jaoks väikseks lohutuseks.

Artis Ate viskas VEF-i kasuks 20 punkti ja kogus 5 lauapalli. Mareks Mejeris lisas 19 silma ja 7 lauapalli ning võrdselt 12 punkti tõid Arturs Ausejs ja Jabril Armon Durham. Steve Zacki nimele jäi 7 punkti ja 11 lauapalli.

Tartu poolelt viskas Arnas Velickas 22 punkti, kogudes ka 5 lauapalli ja 4 korvisöötu. Robin Kivi tõi 16 silma, Julius Kazakauskas lisas 15 punkti, 8 lauapalli ja 7 korvisöötu. Kregor Hermet sai kirja 12 punkti.

BC Kalev/Cramo - Valmiera Glass VIA 88:79 (22:22, 22:29, 24:18, 20:10)

Külalised alustasid kohtumist Edmunds Elksnise kahe tabava kolmepunktiviskega ja alles kuue minuti möödudes oli Kalev/Cramo pääsenud 15:14 juhtima. Janis Kaufmanise kaugviskest läks Valmiera 22:20 ette, aga vabavisetel oli täpne Kristjan Kitsing ning avaveerand lõppes viigiliselt. Kalevlased püsisid eduseisus ligi üheksa minutit, misjärel seadis Kaufmanis 39:39 viigi tabloole ja lätlasest tagamängija viis omad peagi ka kahe silmaga ette. Maris Ziedinš tabas kaugviske otsa ja Aleksis Abolsi abiga mindi poolajale Valmiera 51:44 juhtimisel.

Kalev/Cramo tegi kolmanda veerandaja alguseks 8:0 spurdi, aga Ervins Ivanovs aitas kaugviskest Valmiera uuesti kahe punktiga ette. Järgmised minutid kulgesid tasavägiselt ja külalised said otsustavale neljandikule minna minimaalses eduseisus. Seejärel sai kodumeeskond kaitse pidama, kui lasti Valmieral viie minutiga kolm silma visata ning ise saadi kirja 13. Janari Jõesaar tabas 1.54 enne lõpuvilet ka kolmepunktiviske ning 75:88 kaotusseisust vastastel enam välja tulla ei õnnestunud.

Võitjate parimatena viskasid Branko Mirkovic ja Kristjan Kitsing võrdselt 17 punkti, kellest viimase nimele jäi ka 7 lauapalli. Janari Jõesaar lisas 16 silma ning Arnett Moultrie tegi kaksikduubli 14 punkti ja 10 lauapalliga. Maksim Salaš tõi 12 punkti, 5 lauapalli ja 4 korvisöötu.

Janis Kaufmanis kerkis Valmiera poolelt üleplatsimeheks 30 punkti, 5 lauapalli ja 4 korvisööduga. Reinis Ermansons viskas 11 punkti ja kogus 6 lauapalli ning võrdselt 10 silma tõid Maris Ziedinš ja Edmunds Elksnis.

Päeva viimases mängus kohtuvad Jekabpils/SMScredit.lv ja Betsafe Jurmala. OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub reedel, 18. jaanuaril, kui Pärnu Sadam võõrustab BK Ogre meeskonda.