Pikalt punkt-punktis kulgenud mängus otsustas Kalev asjad ära viimase veerandajaga, mis 26:17 võideti.

Kalev/Cramo oli suurelt üle ka lauavõitluses, mis kokkuvõttes lausa 48:30 võideti. Mõlemad tiimid teenisid kamaluga ka vabaviskeid: kalevlased tabasid 38-st 33, vastased 31-st 24.

Eesti klubi resultatiivseimad olid leegionärid: Chavaughn Lewis kogus 17 ja Branko Mirkovic 15 punkti, Landen Lucas ja Ivan Almeida lisasid 13 silma.

Ventspilsi liidriks kerkis 19 punkti ja 11 lauapalli kogunud Jonathan Arledge.

Kalevlaste edu üheks põhjuseks oli kindlasti ka suur toetus tribüünidelt: esialgsesse protokolli märgiti lausa 2000 pealtvaatajat, Kalevi spordihalli tribüünidel vabu kohti näha sisuliselt polnud.

Kohtumine täispikkuses:


Eelinfo:

Kalev/Cramo näitas hooajaeelsetes kohtumistes võimast minekut ning võitis kõik mängitud kohtumised, alistades teiste seas näiteks tugevad Leedu tiimid Vilniuse Lietuvos rytase, Klaipeda Neptunase ja BC Šiauliai. Kui jätta kõrvale veel pikalt põlvetraumaga eemale jääv Erik Keedus ja viimased kontrollmängud eemale jäänud Martin Dorbek, siis Cramo sai hooajaks valmistuda täiskoosseisus.

Eesti tippklubi komplekteerimine sujus tänavuse hooaja eel justkui muretult ning järjepanu teatati suvekuudel uute võõrmängijate palkamisest. Hooajaeelsetes sõpruskohtumistes on Cramo liidriteks kerkinud Poola liigast üle tulnud tagamees Chavaughn Lewis ja väike äär Ivan Almeida.

Uute tulijatena on korvi all ameeriklased Reggie Lynch ja Landen Lucas, kes esialgu on Eesti publiku jaoks küsimärkideks.

Eelmise aasta tiimist on jätkamas serblasest tagamees Branko Mirkovic, eestlased Kristjan Kangur, Janari Jõesaar, Martin Dorbek ja Erik Keedus.

Tartust toodi tagasi ääremängija Kristjan Kitsing ja kogenud mängujuht Tanel Sokk. Noorust lisavad tiimile valgevenelane Maksim Salaš ja Madis Soodla.

Ventspilsil oli aga probleeme kuni viimaste kontrollmängudeni, kus kaotati kahel korral kuue punktiga (87:93 ja 75:81) venelaste Krasnojarski Jenisseile. Esimeses kohtumises sai viga Janis Antrops, kelle naasmise aeg pole veel selge. Ka leegionär Jonathan Arledge ei saa veel täistuuridel treenida ning Janis Berzinš pole samuti tiimi juurde jõudnud.

Tiimi põhilisteks vedajateks on eeldatavalt kolm ameeriklast: 27-aastane ja 206 cm pikkune ääremängija Arledge ja tagamehed Aaron Johnson (29-aastane, 173 cm) ja Anthony Beane (24-aastane, 188 cm). Kohalikest meestest on tiimis näiteks Läti koondisesse kerkinud tagamees Rihards Lomazs, kogenud tsenter Rolands Zakis ning Valga/Valka klubi esindades ka Eesti publikule silma jäänud Roberts Freimanis, aga tuntud lätlasi jagub Ventspilsis igasse liini.

Kuna BC Kalev/Cramo ja Ventspils on enne hooaja algust välja käidud OlyBet Eesti-Läti korvpalliliiga peafavoriitidena, siis kohe avamängust on võimalik emmal-kummal klubil teha väga kõva avaldus ning võtta hooajale kaasa hulganisti enesekindlust.

BC Kalev/Cramo - BK Ventspils kohtuvad 28. septembril kell 19.00 Kalevi Spordihallis. Delfi ja TTV otseülekanne alustab kell 18.50 korvpallistuudioga. Mängu kommenteerivad Siim Raudla ja Alar Varrak.