Avaminutist lõpuvileni juhtinud Kalev tegi otsustava vahespurdi viimase neljandiku alguses, mil seitsme minutiga kasvatati vahe kuuelt punktilt 21-le. Võitjate resultatiivsemad olid Demonte Harper 18, Sten-Timmu Sokk 13 ning Vitali Ljutõtš ja hiljuti klubiga liitunud tsenter Cedric Simmons 11 punktiga. Igati korraliku partii teinud Simmons võttis 18 mänguminuti jooksul ka 7 lauapalli. 17-aastane Matthias Tass tegi lõpuveerandil Kalevi eest debüüdi ja tõi 2 punkti. Haigestunud Tanel Sokuta mänginud Tartule tõid Janari Jõesaar 16 ning Mandell Thomas ja Janar Talts võrdselt 12 punkti.

Tartul on nüüd meistriliiga liidrina 9 võitu ja 1 kaotus, teiseks tõusnud Kalevil 9 võitu ja 3 kaotust (Tabeliseis).

Avaveerandit valitses selgelt Kalev, kes pääses korraks juba 12 punktiga juhtima ja võitis lõpuks neljandiku 26:16. Harper oli toonud juba 10 punkti. Teisel veerandil jõudis Tartu kuuendaks mänguminutiks vaid punkti kaugusele (33:34), poolajavileks juhtis Kalev 42:38. Harper oli jõudnud 14 punktini, Simmons oli toonud 7 silma ja 6 lauapalli. Tartlastel oli nii Jõesaar kui Thomas visanud 9 punkti.

Kolmandal veerandil suutis Tartu seitsmendaks minutiks välja võidelda viigi 48:48, kuid lõpuminutitel tehtud vahespurt andis Kalevile otsustava neljandiku alguseks eduseisu 56:50. Viimase veerandi keskpaigaks spurtis Kalev juba 17 punktiga ette ja paar minutit hiljem oli edu juba +21. Lõpuveerandi keskel sekkus esmakordselt mängu ka Tass, kes sai täna ametlikult õiguse Kaleviga liitumiseks. Hooaja alguses kuulusid noormehe mängijaõigused veel Prantsuse klubile Limoges.

Gert Kullamäe intervjuu:
Sten-Timmu Soku intervjuu: