Kohtumist alustas paremini valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo, kui esimene veerandaeg võideti 26:15. Teisel veerandajal sai Tartu Ülikool mängu paremini sisse ning see võideti 20:17. Pausile mindi Kalev/Cramo 43:35 eduseisus.

Tugeva kolmanda veerandaja tegi Kalev/Cramo, mis võideti 22:8. Korvidevaene viimane vaatus kuulus Tartu meeskonnale seisuga 15:12.

Tartu Ülikooli parimatena viskasid Arnas Velicka 13 ja Julius Kazakauskas 12 punkti. Lisaks võttis Kazakauskas 12 lauapalli, millega sai kirja kaksikduubli. Tartu Ülikool sooritas lausa 42 kolmepunktiviset, millest rõnga läbisid kümme.

Võitjate parimana tõid Chavaugn Lewis 25 ja Reggie Lynch 22 silma. Lynch võttis veel 12 lauapalli. Eestlastest oli resultatiivseim Tanel Sokk kümne punktiga.

Kaheksa järjestikust võitu kogunud Kalev/Cramo jätkab Eesti-Läti ühisliigas ainsana täiseduga. Tartul on seitsme mänguga kirjas neli võitu ja kolm kaotust.

ENNE MÄNGU:

Delfi vahendab kohtumist otseülekandes, pall pannakse mängu kell 19.00.

Tartu Ülikool - BC Kalev/Cramo
07.11.2018 kell 19.00, Tartu, TÜ Spordihoone
Ülekanne: Delfi TV, Tallinna TV (algus kl 18.50)

Maikuus peetud finaalseeria 0-4 kaotanud Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnal on käesoleval hooajal kirjas neli võitu ja kaks kaotust, viimati teeniti laupäeval kodusaalis 75:66 võit Tallinna Kalev/TLÜ üle. Peatreener Priit Vene juhendatava noore meeskonna liidrid on liiga edukaim punktikütt Arnas Velicka 22,5 silmaga mängus ja võistkonna kapten, liiga oktoobrikuu parimaks mängijaks valitud Julius Kazakauskas.

Mitmekülgne Leedu ääremängija on seni panustanud keskmiselt 16,8 punkti, 10,2 lauapalli ja 5,7 resultatiivse sööduga mängu kohta. Oma tõestamishetke valitseva Eesti meistri vastu saavad kodupubliku ees kindlasti ka 21-aastane rahvuskoondislane Kregor Hermet ja tänavu põhikoosseisu tõusnud 19-aastased tagamängijad Märt Rosenthal ning Robin Kivi.

Kalev/Cramo tegi laupäeval oma viimaste aastate ühe meeldejäävaima esituse, teenides võõrsil 85:80 võidu Krasnodari Lokomotiv-Kubani üle. Lisaks ajaloolisele võidule tõestas mitme vigastatud mängijata (Ivan Almeida, Kristjan Kangur, Tanel Sokk) läbi ajama pidanud Kalev/Cramo, et meeskonnas on piisavalt sügavust – Chavaughn Lewis viskas Venemaa klubi vastu 21 punkti, Janari Jõesaar lisas 15 ning Kristjan Kitsing ja Branko Mirkovic mõlemad 14 silma.

Viimatise kohtumise Eesti-Läti liigas pidas leedulase Donaldas Kairyse juhendatav meeskond 24. oktoobril, kui Sõle spordikeskuses alistati nimekaim Tallinna Kalev/TLÜ 79:72. Eesti-Läti liigas seni ühtlaselt mänguaega saanud pallurite punktid on jagunenud samuti väga ühtlaselt – Ivan Almeida on toonud keskmiselt 12,8, Chavaughn Lewis 11,7, Branko Mirkovic 11,6 ja Landen Lucas ning Reggie Lynch mõlemad 11,1 punkti mängus.