Juba avapoolaja lõpuks 23-punktise edumaa saavutanud Kalevi resultatiivsemad olid lõpuks Reggie Lynch 19 ning Maksim Salaš ja Arnett Moultrie võrdselt 13 punktiga.

Valga/Valkale tõi Guntis Sipolins 13 silma ja 13 lauapalli. Valgalaste värskeim täiendus, NBA G-League'is pallinud L. J. Rose täna veel väljakul ei käinud.

Kalev/Cramo on liigatabelis 19 võidu ja kahe kaotusega kolmas, Valga-Valka hoiab viie võiduga 12. kohta.

Mängu eel

Valga-Valka (5-13) ja Kalev/Cramo (18-2) pole käimasoleval hooajal veel vastamisi läinud. Selge favoriit on turniiritabelis kolmandal kohal paiknev Tallinna klubi, kuid viimastel aastatel on suutnud ka kaksiklinna tiim neile hambaid näidata ja hooajal 2014/15 isegi kahel korral Kalev/Cramot üllatada. Donaldas Kairyse hoolealustel on hetkel käsil väga tihe mängugraafik, kui esmaspäeval, 4. veebruaril kohtuti VTB Ühisliigas Riia VEF-iga ning kaks päeva hiljem BK Ogrega. Pärast mängu Valga-Valka vastu ootab tuleva nädala alguses ees järgmine VTB kohtumine Krasnojarski Jenisseiga ja seejärel võõrsil Saraatovi Avtodoriga, kirjutab Basket.ee.

Kummagi meeskonna koosseisudes on viimasel ajal mõned muudatused toimunud. Ivan Almeida Kalev/Cramos ei jätka ja liitus valitseva Poola meistri Wloclaweki Anwiliga, kus pallis ka eelmisel hooajal. Samuti on nüüdseks teada, et Tony Wroteni katseaega pikendati viie päeva võrra. Valga-Valka poolelt lahkusid jaanuari eelviimasel nädalal ameeriklased Clayton Wilson ja Carl Anthony Montgomery. Lisaks siirdus tiimi kindel liider, tagamängija Stephen Brown Venemaa esiliigasse Jekaterinburgi Urali. Browni asemele palgati mullu NBA G-League'is pallinud L. J. Rose.

Valga-Valka teenis 30. jaanuaril magusa 74:69 võidu VALMIERA GLASS VIA üle. Skooriga 85:66 alistati eelmisel kuul ka Betsafe Jurmala, kuid kaotati BK Ogrele, BK Ventspilsile ja AVIS UTILITAS Raplale. Kalev/Cramol on käsil viiemänguline võiduseeria ning viimati visati BK Ogrele koguni 118 punkti.

Guntis Sipolinš ja Dashawn King on Valga-Valka parimatena visanud keskmiselt 10,3 ja 10,2 punkti. Sipolinš on kätte saanud ka 8,2 lauapalli ja Kristaps Miglinieks on võtnud 4,4 lauapalli. Arnett Moultrie on Kalev/Cramo resultatiivseim 15,4 punktiga, järgneb Chavaughn Lewis 13,0 visatud punktiga. Reggie Lynch on kogunud 5,8 ning Moultrie 5,3 lauapalli.