Ervins Jonats viskas Rapla parimana 17 punkti ja korjas 15 lauapalli, Indrek Kajupank lisas 15, Sven Kaldre 12 ja Gregor Ilves 10 punkti. Läti ülikooli tulemuslikumad olid 27 punktiga Linards Janzems ja 20 punktiga Renars Birkans.

1.09 enne mängu lõppu oli tablool veel 71:71. Kaldre vabavisete ja Jonatsi kahese järel juhtis Rapla 23 ja lätlased võtsid aja maha. Puhkepausilt tulles tabas külalismeeskond kolmese (75:74), 13 sekundit enne lõppu kasutas mõtlemisaega teist mängu peatreeneri postil olnud Toomas Annuk. Sekund hljem saadeti Ronald Delph vabaviskejoonele - mõlemad visked sees! Lätlastele jäi veel lõpusekunditel kaugviske võimalus, kuid Karlis Zunda viskas külje pealt üle raplakate käte mööda.

Tribüünil istus ka detsembri lõpus poolte kokkulepel Rapla meeskonna peatreenerikohalt lahkunud Aivar Kuusmaa.

7 võitu ja 9 kaotust asetavad Rapla tabelis kümnednale kohale. Läti ülikool on 4 võidu ja 11 kaotusega 12.

Järgmised mängud Eesti-Läti korvpalliliigas on toimumas kolmapäeval, 16. jaanuaril, kui Eesti klubidest võõrustab BC Kalev/Cramo Valmiera GLASS VIA-d ning Tartu Ülikool võtab vastu Riia VEF-i. Läti tiimidest kohtub Jekabpils/SMScredit.lv koduplatsil Betsafe Jurmalaga.

Toomas Annuki kommentaar:


Kohtumise tipphetked:

EELVAADE

Turniiritabelis asuvad meeskonnad üsna lähestikku – Rapla hoiab kuue võidu ja üheksa kaotusega 10. kohta, lätlaste ülikoolimeeskond on nelja võidu ja kümne kaotusega 12. positsioonil.

Hiljuti peatreenerit vahetanud Rapla jaoks on see teine kohtumine pikaaegse peatreeneri Aivar Kuusmaata. Esimese mängu Rapla võitis, kui kolmapäeval seljatati võõrsil 85:70 Valga-Valka/Maks&Moorits.

Rapla ning Latvijas Universitate jaoks on tegemist hooaja esimese omavahelise kohtumisega. Teist korda minnakse vastamisi 24. märtsil Lätis.

Seekordne kohtumine algab täna kell 17.00 Raplas Sadolini spordihoones. Kohtumisest näeb otsepilti Delfi TV vahendusel.