Kohtumine pidi algselt toimuma kell 17.00 Tallinna Kalevi kodusaalis Sõle Spordikeskuses, kuid matš lükkus Sõle lekkiva katuse tõttu edasi. Kohtumine otsustati kolida TalTechi spordihoonesse ning algas kell 19.15.

Mäng möödus suures osas Jurmala juhtimisel. Esimene veerandaeg võideti 23:12 ning poolajale mindi lätlaste 47:34 eduseisul. Kolmanda veerandajaga vähendas Kalev veidi vahet, võites veerandi 22:20.

Viimasel veerandajal tuli Kalev mängu tagasi, kui mõnel korral pääseti juhtima. Ehkki Jurmalal oli loetud sekundid enne lõppu kolmepunktiline eduseis, suutis Taylor Stafford tabada viimasel sekundil kolmese, mis viis kohtumise lisaajale.

Lisaaeg möödus viimaste hetkedeni punkt-punkti heitluses. Otsustavatel hetkedel tabasid Jurmala mehed omad visked ning lõpuks saadi kirja 99:96 võit.

Üleplatsimeheks kerkis lätlaste Kaspars Vecvagars 27 punktiga, Karlis Lasmanis lisas 21 silma ja kogus 11 lauapalli.

Tallinna Kalevi eest tõi 25 punkti Janar Talts. Ronald Eric McGhee Jr lisas 17, Damarcus Jamaal Harrison 16 silma.

Tallinna Kalev on 10 võidu ja 10 kaotusega kuuendal kohal, 11 võitu ja 11 kaotust saanud Jurmala asub tabelis täpselt Kalevi selja taga.


Tallinna Kalev/TLÜ - Jurmala Betsafe

02.02.2019, kell 17:00, Tallinn, Sõle Spordikeskus
Ülekanne: Tallinna TV, Delfi TV

13. oktoobril olid Betsafe Jurmala (10-11) ja Tallinna Kalev/TLÜ (10-9) käesoleval hooajal esimest korda vastamisi. Jurmala asus 22:17 juhtima ning neljanda veerandaja alguseks oldi samuti 58:51 ees. 2.07 enne kohtumise lõppu oli seis 69:69 viigis, misjärel tabas Janar Talts Kalev/TLÜ poolelt kaugviske. Kuigi Edgars Jeromanovs vähendas võõrustajate jaoks kaotusseisu minimaalseks ja külalised tegid 18 sekundit enne lõpuvilet ka pallikaotuse, siis Jurmala üks liidritest ei suutnud omakorda palliga midagi asjalikku peale hakata ja rünnakuõigus läks vastastele. Taylor Stafford viis vabavisetest Kalev/TLÜ 74:71 juhtima, aga Jeromanovs sai siiski kaugviset veel üritada, ent see ei tabanud ja lisaaega ei tulnud.

Martin Müürsepa käe all pidi Tallinna klubi 19. jaanuaril vastu võtma valusa 84:88 kaotuse Läti Ülikoolilt. Neli päeva hiljem oldi vastamisi Riia VEF-iga ja vaatamata 20-punktilisse kaotusseisu jäämisesse võideldi end mängu tagasi, aga 83:93 külaliste paremus oli siiski tõsiasi. Viimati kaotusteseeria lõpetati, kui võõrsil teeniti Valmiera üle kindel 86:63 võit, kirjutab basket.ee.

Jurmala meeskond pole pärast 23. jaanuaril toimunud Kaspars Kambala lahkumismängu BC Kalev/Cramo vastu ühtegi kohtumist pidanud. Enne seda jäädi ka BC Valga-Valga/Maks&Mooritsale 19 punktiga alla, kuid eelmises kolmes mängus seljatati nii Jekabpills/SMScredit.lv, BK Ogre kui ka lisaajal BK Liepaja.

Martinš Gulbise ja Kristaps Zeidsi juhendatavas Jurmalas on viimase paari nädalaga mitmeid muudatusi toimunud. Meeskonnast lahkusid korvialused jõud Ilja Gromovs ja Endru Davids Smits, kes siirdusid vastavalt Venemaa esi- ja Rootsi kõrgliigasse. Asemele toodi Valga-Valka meeskonnas tänavu 16 mängus kaasa teinud 203cm pikkune ameeriklane Carl Anthony Montgomery ja reedel anti teada, et tiimiga liitus Kaspars Vecvagars. Läti koondise praeguse peatreeneri Arnis Vecvagarsi poeg on varasemalt kuulunud Kaunase Žalgirise noortesüsteemi ning aastatel 2013-2016 mahtus ka põhimeeskonda. Erinevad vigastused on aga tagameest kimbutanud ja nii on 25-aastane mängija jõudnud veel esindada kaks hooaega Riia VEF-i, viimased pool hooaega pallis ta Poola kõrgliigas Szczecini Wilki Morskie võistkonnas.

Kalev/TLÜ koosseisus on viimaste päevadega samuti üks oluline liikumine aset leidnud. Keskmängija Bamba Fall pidi Euroopa Liidust viisaprobleemide tõttu lahkuma ja üleval on võimalus, et 32-aastane senegallane sel hooajal enam Eestisse naasta ei saagi. Klubi mänedžer Oliver Läll andis teada, et hetkel tegeletakse uue keskmängija otsingutega ja loodetakse sellega ühele poole saada 6. veebruariks, kui võõrustatakse Tartu Ülikooli.

Taylor Stafford on Kalev/TLÜ parimana visanud keskmiselt 15,8 punkti, Karl-Johan Lips on kogunud 8,3 lauapalli. Jurmala eest on Kristaps Mediss toonud 11,9 punkti ning Lauris Blaus on kätte saanud 6,1 lauapalli mängu kohta.