TalTech alustas mängu paremini ja neile kuulus ka avaveerand 19:14. Rapla pääses järgmisel kümnel minutil mitmel korral vaid ühe korvi kaugusele, kuid poolajaks jäi kaotusseis siiski viiele punktile.

Järk-järgult kasvatasid külalised vahet ja viimase neljandiku eel oli Rapla juba kaheksa punktiga taga. Kodumeeskond pääses hetkeks veel kuue silma kaugusele, kuid sealt edasi purjetas TalTech kindlalt eest ära.

Võitjate parimana viskas Jaan Puidet 25 punkti ja kogus 7 lauapalli. Toomas Raadik lisas 22 punkti ning 9 lauapalli. Võrdselt 9 silma said enda nimele Oliver Metsalu, Gregor Arbet ja Levan Maskhulia.

Rapla poolelt tõi 26 punkti Rain Veideman. Hunter Mickelson toetas omasid 18 punkti ja 10 lauapalliga. Indrek Kajupank lisas 9 ning Dominique Hawkins 8 silma ja 11 korvisöötu.

"Paljud mängijad õnnestusid, tegutsesid võimete piiri peal. Koguaeg oli küll pusimist, aga arvan, et võidu tõi kaitsemäng. Gruusia poisil [Levan Maskhulial] on nahaalsust kui mitte Sten Olmrest rohkem, siis sama palju küll. Jaan Puidet on kaptenina tubli: innustab teisi ja on eeskujuks," ütles TALTECH-i peatreener Rait Käbin. Ta lisas, et tänasest mängust eemale jäänud ameeriklasest keskmängija Levi Martin Giese peaks paari järgmise nädala jooksul platsil tagasi olema.

"Ühest vastust pole, mis sai otsustavaks. Kindlasti individuaalne üks-üks kaitse, samas ka meeskondlik kaitse. Maa-ala ei toiminud, vastasid panid visked ära. Rünnakul hakkasime ise väristama, tegime rumalaid viskeid. Need lahendused tulevad kahjuks kogenud mängijatelt, mitte noortelt, ja see teeb mõtlikuks. Kokkuvõttes väga kehv mäng ja õigustatud kaotus. Tuleb väiksed korrektiivid teha," rääkis Rapla meeskonna peatreener Aivar Kuusmaa.

Kolme kaotuse kõrvale neljanda võidu saanud TalTech jätkab tabelis viiendal, Rapla (3-5) seitsmendal kohal.