Kohtumist alustas hästi külalismeeskond Tartu Ülikool, kes võitis esimese veerandaja 30:20. Korvidevaese teise veerandi võitis Tartu 15:14 ning poolajale mindi 45:34 eduseisus.

Kolmandal veerandajal vähendas BK Ventspils vahet, kui veerandaeg võideti 24:20. Viimases vaatuses pani Läti meister oma paremuse maksma, võites veerandaja 30:18 ja kogu kohtumise 88:83.

Üleplatsimees oli tartlaste Arnas Velicka, kes viskas koguni 36 punkti ning võttis neli lauapalli ja andis kolm resultatiivset söötu. 19 punkti lisas Kregor Hermet.

Lätlaste resultatiivseim oli Ousmane Drame 18 silmaga. Ronalds Zakis ja Rihards Lomazs lisasid 17 silma.

Tartu Ülikooli on 9 kohtumisega kirjas 5 võitu ja 4 kaotust. BK Ventspils hoiab 9 võidu ja 1 kaotusega teist kohta.

ENNE KOHTUMIST:

Tartlased sõidavad külla Läti meistrile BK Ventspilsile, millel tabelis vaid üks kaotus. Kohtumine algab kell 17, Delfi TV vahendab Lätis toodetavat otsepilti, mis on nähtav siit.

Ventspils tuleb kohtumisele magusa võidu pealt – FIBA Meistrite liigas alistati kolmapäeval alagrupis teisel kohal olev Avellino Sidigas tulemusega 88:74. Rihards Lomažs tõi üleplatsimehena 25 punkti, mängujuht Aaron Johnson viskas 15 silma ja jagas 8 resultatiivset söötu ning Jonathan Arledge ja Anthony Beane lisasid mõlemad 10 punkti. Eesti-Läti korvpalliliigas on Ventspils pärast avamängus saadud 85:97 kaotust Kalev/Cramole tunnistanud ainult võite ning hooaega jätkatakse, nagu ka Eesti meistriklubi, üheksa võidu ja ühe kaotusega. Viimati alistati eelmise nädala laupäeval kodusaalis Valmiera 95:85.

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna senine hooaeg on olnud parajalt kõikuv, võidetud TalTechi ja Tallinna Kalevit, kuid kaotatud Valmierale. Viimases kohtumises jäädi eelmise nädala reedel võõrsil 71:97 alla Raplale. Tartul on turniiritabelis viis võitu ja neli kaotust, millega asutakse 6. kohal. Meeskonda räsivad vigastused. Lisaks Rain Raadikule, kes 29-aastasena on noore meeskonna kogenuim mängija, kaotati viimase kohtumise järel jalga vigastanud Märt Rosenthal. Tänavu põhikoosseisu tõusnud 19-aastane viskav tagamängija on seni toonud keskmiselt 12,2 punkti mängus. See tähendab, et pühapäevases kohtumises peab peatreener Priit Vene tavapärasest veelgi rohkem lootma leedulastest mängijatepaarile Arnas Velicka – Julius Kazakauskas, samuti peagi taaskord rahvuskoondisega liituvale Kregor Hermetile.