Rahvakeeli väike Kalev, on alustanud Eesti ja Läti liigat nelja võidu ja kahe kaotusega. Seejuures valmistati kolmapäeva õhtul tõsist peavalu Kalev/Cramole. Liiga suursoosikule vannuti alla alles viimasel minutil. Päev hiljem, nentis Tallinna Kalevi peatreener Gert Kullamäe, et võit oli tegelikult päris lähedal.

„Kalev/Cramo tuli just CSKA mängult ning neil on väga tihe graafik. Just sellised hetked ongi meie võimalus," rääkis Kullamäe. „Mängisime hea emotsiooniga ja hästi, kuid mõned korvialused möödavisked jäävad kripeldama."

Möödunud hooaja keskpaigast alates Tallinna Kalevi peatreeneri rolli täitva Kullamäe sõnul püüab ta klubis juurutada üha professionaalsemat suhtumist. Suurenenud on treenerite arv ning mängijatele püütakse tagada taustajõudude pidevat abi. Tallinna Kalevi muutumise taga on ka hooajaks õnnestunud komplekteerimine.

Kullamäe kiitis meeskonna leegionäre, kes vaatamata oma odavale hinnaklassile olevat paremad isegi Tartu Rocki viimaste hooaegade välismängijatest. Tagamängijad Taylor Stafford ja Damarcus Harrison on peatreeneri sõnul väga hea suhtumisega ning ta nimetab mehi õnnestunud valikuteks. Tsenter Bamba Fall on juba vana tuttav. Teine Senegali mees Pape Diop, pole aga ennast veel leidnud. Ilmselt on probleem ka suhtlemises, kuna Senegali koondisse kuuluv Diop ei räägi inglise keelt ning Kullamäe jutu tõlkimine on Falli õlul.

Hooaja alguse suurim üllataja on ääremängija Karl-Johan Lips. Varem Raplas, Rakveres ja Pärnus pallinud 22-aastane mängumees on Kalevis näidanud varasemast märksa küpsemat mängu. „Mehel silm särab," märkis Kullamäe ning lisas, et Lips on lühikese ajaga võtnud tema ja abitreener Martin Müürsepa nõudmiseks omaks.

Meeskonnas on ka kaks noort mängumeest. 19-aastane Ron-Arnar Pehka ja 17-aastane Leemet Loik. Viimane alustas hooaega vägeva 27-punktilise kontserdiga Jekabpilsi vastu, kuid järgmistes mängudes on ta leppinud tagasihoidlikuma statistikaga. Kullamäe kiitis noore mängumehe tõsist suhtumist, kuid tõdes, et mõnikord löövad välja noortele omased puudused.

„Need asjad, mis noorte vahel mängides õnnestuvad, ei tule meeste vahel välja. See on loomulik, kohanemine ja harjumine võtab aega," sõnas Kullamäe. Valdavalt algviisikusse kuuluv Loik peab taluma topelt koormust, kuna ta mängib Audentese meeskonnas ka U18 meistrivõistlustel. Hommikuti treenib ta individuaalse programmi järgi. Pehka õpib aga ülikoolis ning tema hommikud kuluvad sinna.

Laupäeval kohtub Tallinna Kalev kodus Valmieraga, nädal hiljem sõidetakse külla Tartu Ülikooli meeskonnale. „Tartu on hooaega samuti hästi alustanud," nentis Kullamäe. Tartu mäng on mõneti sümboolne Tallinna Kalevi ühe tugitala Janar Taltsi jaoks. Jättes kõrvale paar vahepealset välismaal veedetud hooaega, oli Talts viimased kümmekond aastat just Tartu mängija.