"Tahame võidelda edasipääsu eest," märkis lennujaamas Valgevene peatreener Aleksandr Krutikov. "Koondis pole küll kaks aastat mänginud, aga vaatamata sellele üritame näidata ilusat korvpalli. On meeldiv, et paljud mängijad reageerisid kutsele ning avaldasid soovi koondist esindada. Oleme kokku saanud praktiliselt kõik paremad," lisas Krutikov.

Valgevene kohtus Eestiga viimati 2013. aasta augustis, kui EM-i lisavalikturniiri raames jäid mängud üks-üks. Toona juhendas Valgevene meeskonda Ruslan Baidakov ja koosseis oli lahjem kui seekord. Vähemalt paberi peal tundub see nii. "Aga paber ju ei mängi! Parketil on vaja kõike tõestada ning pallid sisse panna," hoiab Krutikov koondist kahe jalaga maa peal.

Suvel Saksamaa meistri Bambergiga liitunud Vladimir Veremejenko jääb valiksarja esimesest poolest eemale, küll toodi viimasel minutil appi NBA kogemusega ameeriklasest mängujuht Maalik Wayns.

"Veremejenko lõpetab taastusravi kuuri. Usun, et viimasteks mängudeks tuleb ta koondisele appi. Wayns liitus meiega üsna hiljuti. On teinud koondisega paar treeningut. Loodan, et ta suudab meid aidata," kommenteeris Valgevene loots.

Delfi TV otseülekanne kolmapäevasest EM-valikmängust algab kell 19.