Toona mängiti valiksari kuuestes alagruppides. Kaks paremat igast grupist pääses finaalturniirile. Meie alagrupi võitis Kreeka 9/1, Eesti sai teise koha 7/3, Poola oli kohe meie seljataga kolmas 6/4.
Viimase vooru eel oli seis selline: Eesti ja Poola omavahelistes mängudes 1-1 ning punktide vahe nullis. Meil aga edu nii võitude näol (vastavalt 6/3 ja 5/4), kui üldise punktide vahe näol. Ehk meil säilis võimalus jõuda finaalturniirile ka kaotuse korral. Seda varianti praeguses olukorras pole.

Aga Eesti koondis ei jätnud midagi juhuse hooleks. Tšehhi mängiti üle 96:85 ning EM-i pilet oli taskus. Poola tegi viimses voorus samuti kõva ponnistuse ja alistas Kreeka 81:75.

Mõned momendid varasematest valikturniiridest veel.

Play-off süsteemis lõppenud 2015. aasta EM-i esimene kvalifikatsiooniturniir. Eesti kohtus kahemängulises finaalis Bulgaariaga. Võitja pääses finaalturniirile. Avamängu võõrsil kaotas Eesti kolme punktiga 55:58 ja korduskohtumises oli mõistagi eesmärgiks vähemalt +4. Eesti sai hakkama ning võitis 61:49.

1993. aasta EM-i lisavalikturniiril sõeluti alagrupi- ja vahegrupimängudega välja kuus paremat, kes kohamängudes pidid selgitama viis finaalturniirile pääsejat. Eesti kohtus kohamängus Lätiga ning võitis 97:87. Sellega oli finaalturniirile pääs kindlustatud. Selle mängu kaotuse korral läinuks Eesti kokku Ukrainaga ja saanuks ühe võimaluse veel. Seega tookord oli ikkagi varuvariant taskus, mida sel laupäeval aga pole.

2013. aasta EM-i valikturniiril oli Eestil samuti viimase vooruni finaalturniirile pääs õhus. Tõsi, väga teoreetiline. Meil endal tuli alistada kodus Island ja loota, et Serbia kaotab samal ajal koduväljakul Iisraelile, kellel finaalturniiri pilet juba käes. Eesti loputas küll Islandit 80:58, ent Serbia võitis Iisraeli 83:67.

Homme Poola vastu tagab finaalturniirile pääsu heal juhul 13 punktiline võit. Kui Valgevene jääb võõrsil Portugalile alla, siis on Eestil vaja alagrupi võitmiseks 15 punktilist võitu. Täismaja publikut on igaljuhul meeletuks toeks! Üle mõelda ei tohi, vaja on lihtsalt minna ja mängida. Võitluslikult ning naudinguga.