Kui mõelda, et viimasel kodumängul Tallinnas Saku Suurhallis (Eesti-Portugal) oli kohal ca 4700 pealtvaatajat, Tartus aga on istekohti maksimaalselt 1600 ning lisada mängu tähtsus, siis on ilmne, et paljud huvilised peavad homset kohtumist jälgima TV 6 või Delfi TV vahendusel.

Mängu korraldaja Eesti Korvpaliliit leidis hea koostööpartneri Tartu Ülikooli toel täna võimaluse lisakohtade loomiseks. „Oleme pingutanud, et vähegi saaks publikut veel ära mahutada,“ sõnas EKLi turundusjuht Raigo Häelme. „Need 130 kohta tulid müüki vabasektorisse ning istekohta ei taga. Usun, et homme võib saalis olla 2000 pealtvaatajat ja see on ka ülemine piir.“

„Saal tuleb väga täis (on ju ka kutsustud külalised – toim.). Sestap kutsun üles rahvast aegsasti kohale tulema. Pilgeni täis saal tekitab loodetavasti vennaliku ja innustava õhkkonna. Teisalt ruumi ülearu ei ole, mistõttu loodame sõbralikku ja mõistvat suhtumist üksteise suhtes,“ lisas TÜ ASK turunduskoordinaator Maria Kristiina Prass.

Ajaloolisi endeid jagub homseks mõlemale poole. Homme 28 aastat tagasi avati Seouli olümpiamängud, kust Tiit Sokk naases kuldmedaliga. 17. septembril 1980 asutati Gdanskis Vladimir Iljitš Lenini nimelises laevatehases Poola vabadusliikumine Solidaarsus. Nii et vähemasti Poolas on tegu tähtsa päevaga.

Kohtumine Eesti ja Poola vahel, mis otsustab EM-valikgrupist edasipääsu finaalturniirile, algab TÜ spordihoones laupäeval, 17. septembril kell 20.