Eestit võib laias plaanis rahuldada ka 18 punktiline kaotus, sest poolteist nädalat tagasi võideti kodus 81:62. Valgevene vajab iga hinna eest võitu, vastasel juhul on alagrupis kahe parema hulka tulek pigem teoreetiline kui reaalne võimalus.

Vastaste peatreener Aleksandr Krutikov andis hommikuse treeningu eel Delfile lühikese intervjuu, kus kiitis Eestit ning rääkis eelseisva mängu tähtsusest.

"Esimeses omavahelises mängus näitas Eesti koondis oma võimekust. Ka viimane mäng Poolaga oli teie poolt hea. Mängu tulemus ei kajasta päris õiglaselt kohtumise kulgu, kolmandal veerandajal läksite isegi juhtima. Meie jaoks on Eesti väga ebamugav vastane. Jõuline meeskond. Eesti mängib väga agressiivselt, pallile on kogu aeg surve. Aga ka meie tegutseme mäng mängult aina paremini. Väga tähtis kohtumine, ei varja, et läheme võitlema võidu nimel."

Kaks päeva tagasi avas Valgevene EM-valiksarjas võiduarve alistades koduväljakul Portugali 72:62. Võitjate tulemuslikum oli keskmängija Artjom Parahhovski 16 punkti ja 10 lauapalliga. Tema visked väljakult 7/11.