"Portugalil on veel teoreetiline võimalus, kuid arvan, et meie alagrupi teise koha meeskond finaalturniirile ei saa. Ülejäänud alagruppides tekib meeskondi, kes saavutavad rohkem võite," arvab Eesti-Portugal valikmängu eel 66-aastane Palma.

Ta jätkab: "Meil on tugev alagrupp. Lisaks veel reisimise faktor - Eesti, Valgevene ja Poola asuvad Portugalist kaugel ning me oleme lendamisest väsinud. Pikad ootamised lennujaamades, mis on suur probleem. Otselende pole. Arvan, et ka Eesti koondisel andis pärast Portugali mängu tunda reisiväsimus."

Eesti kaotas pärast võitu Portugalis teadupärast mõlemad võõrsil mängud ning kohtumises Valgevenega nägi meeskond tõepoolest väsinud välja.

"Eestil on hea meeskond, aga probleemiks on pika mängija puudumine. Ent stiil, kuidas Eesti mängib on muljetavaldav. Meil saab olema väga raske," kiikab Palma homse mängu suunal. "Oleme noor ja lühike meeskond. Ainus koondis Euroopas, kes mängib puhta keskmängijata. Jah, meil on tiimis noor keskmängija (toim - Pedro Belo), aga me ei saa teda reaalselt klassi hinnates platsile saata. Tsentrita on väga raske mängu üles ehitada. Kontrollmängudes, kus oli olemas meie põhikeskmängija (toim - Claudio Fonseca) alistasime Hollandi, Suurbritannia, Ungari. Olime lähedal Saksamaa alistamisele. Keskmängija kaotamine tappis meid mentaalselt," räägib jõulumeheliku väljanägemisega Portugali koondise loots.

Eesti - Portugal EM-valikmäng toimub kolmapäeval, 14. septembril Saku suurhallis. Otseülekanne Delfi TV-s algab kell 19. Kommenteerivad Kalev Kruus ja Rauno Pehka.