„Poola kägistas lõpuks Portugali massi ja võimsusega ära. Nad on meie alagrupi selged favoriidid, siin pole midagi heietada. Portugalil jäi silma normaalne mängujuht, paar head viskajat. Keskmängija Claudio Fonseca (208 cm), kes kontrollmängudes tihti algviisikusse kuulus Poola vastu ei mänginud. Ei teagi miks. See muutis selgelt Portugali mängupilti. Kontrollmängudes otsiti teda päris palju,“ tõi Varrak välja mitmed tähelepanekud.

Suur allajäämine Poolale oli Portugali koondisele kolmas järjestikune. Kahes viimases kontrollmängus saadi suureskoorilised kaotused Saksamaalt 54:78 ja 58:93. Eeldada võib, et portugallaste moraalile korralik löök. Lisaks pole rünnakut lõpuni käima saadud, kolmes mängus alla 60 punkti.

„Meil on omad šansid Portugali vastu olemas,“ ei salga Varrak. „Kui suudame nad sarnaselt Poolale ära suruda, siis on võimalus olemas. Otsest võrdlust Valgevene mänguga ei saa me tõmmata, kuna vastased on ikkagi erinevad. Artjom Parahhovski massiivsuse tõttu tekkis meil pick`n`popi pealt ruumi. Lühemad ja kiiremad satsid mängivad võib-olla teistsuguse taktikaga ja seda ruumi ei pruugi jääda. Ehk see, mis toimis Valgevene vastu, ei pruugi toimida Portugaliga.“

Kas Eestile jäi Valgevene mängust varu sisse? „Kõik nägid, et meeskonnal aitas pingetest vabaneda Martin Dorbek. Ta oli selge jokker, vastased ka ei oodanud. Teisest küljest panid Sten-Timmu Sokk ja Reinar Hallik tagant kõik visked mööda. Tänu Dorbekule jäi kaugvisete protsent siiski sellisesse suurusjärku, kus ta peab olema (13/35 ehk 37,1 protsenti). Aga me ei saa eeldada, et Dorbek paneb iga mäng viis kolmest. Portugali vastu vajame tabamusi ka Sokult ja Hallikult,“ tõdes Varrak.

Eesti korvpallikoondis kohtub Portugaliga Ovaris, mis asub pealinnast Portost mõnikümmend kilomeetrit lõunas. Kohtumine algab Eesti aja järgi laupäeval, 3. septembril kell 20.30.