„Viskekahuri“ finaalidesse said nende võistkondade mängijad, kelle koduklubid pääsesid G4S Noorteliiga Eesti meistrivõistlustel põhiturniirist otse veerandfinaali. „Viskekahuri“ võistlused toimuvad sel kevadel ainult U16 ja U18 vanuseklassis.

Reeglid sellised: visatakse kolmest positsioonist mõlema korvi all ehk on kokku kuus pallialust (nn “null” ja kaks “45” kraadi pealt), kokku 15 viset. “Moneyball” annab kaks punkti. Maksimaalne võimalik skoor on 18. Üheks vooruks on aega 40 sekundit. Viigi korral visatakse ühe kaupa “nullist”. Kes eksib, on kaotanud.

Esmaspäeval (2. mail) toimus poiste U16 vanuseklassi „Viskekahuri“ võistlus BC Kalev/Cramo ja Avis Rapla meistriliiga poolajal.

Esimene poolfinaal peeti Oliver Suurorg (KK Viimsi/Kesklinna KK) ning Norman Rüütsalu (Keila KK) vahel. Võistlus jäi viiki 4:4 ning tänu sellele hakati korda-mööda viskama ning võit jäi Rüütsalule. Aga kuna Norman Rüütsalu ei saa osaleda 2. juunil Tallinna Kalevi ja Kaunase Žalgrise mängu poolajal finaalis, siis loovutas ta võidu Oliver Suurorule.

Teises poolfinaalis kohtusid omavahel Mark Andreas Jaakson (BC Kalev/Cramo) ning Marcus Merimaa (KA Tallinna Kalevi). Võistlus jäi samuti viiki 3:3, mistõttu hakati taas korda-mööda viskama ning võitis Jaakson.

Teisipäeval toimus noormeeste U18 vanuseklassi „Viskekahuri“ võistlus TLÜ/Kalevi ning Tartu Ülikool Rocki meistriliiga poolajal.

Esimeses poolfinaalis läksid vastamisi Vladislav Poljak (KA Tallinna Kalev) ning Randel Rainer Lille (Virumaa Palliklubi). Võistluse võitis Lille 5:2.

Teises poolfinaalis kohtusid omavahel Karl Joosep Lüüs (KK Viimsi/Kesklinna KK) ning Jarmo Heitur (Salva/Rock I). Sellest mõõduvõtmisest väljus võitjana Lüüs 7:6.

Finaalid toimuvad niisiis Tallinna Kalevi ja Kaunase Žalgrise mängu poolajal ehk 2. juunil.