Mehe mängulistest oskustest pole Kalevi treeneritel väga suurt ettekujutust, sest tema ülikoolimängudest on möödas kaks aastat, vahepeal on mees pallinud ka Kolumbias. 201 cm pikkune ja 27-aastane Harris on Utah ülikooli taustaga. Hooajal 2014/2015 sai ta keskmiselt mänguaega 12,4 minutit, visates mängu kohta vaid 2 punkti, lauapalle korjas ta 2,4, korvisööte andis 0,5. 384 mänguminutiga kogus ta kokku üldse vaid 61 punkti.

"Reaalne ülevaade tema eelmistest hooaegadest puudub. Oleme näinud vaid statistikat, viimase aja videot mitte. Me ei oma tema siia tulekul mingeid kohustusi. Täiesti vabalt võib juhtuda, et ta on "tuli-näitas-läks" mees," ütles Kalevi treener Raido Roos. "Agentuuri koostatud videoid ei saa ka tõsiselt võtta. Nendes laagrites võetakse neid mehi kaitses kergemalt, keda maha müüa tahetakse."

Mõõtude poolest oleks Harrist Kalevile hädasti vaja. "Kuna Renato Lindmets läks Valka, siis temasarnane mees oleks meile suureks abiks. Meil on meeskonnas puudu heas mõttes agressiivsusest. Kõik mehed tahavad perimeetri peal teha ja kolmeseid visata, aga sellega mänge ei võida. Vaja oleks, et keegi näitaks, kuidas peab korvi all ette võtma."

Abi polnud ka juulist saadik Kalevi nimekirja kuulunud Akroni ülikooli kasvandikust Pat Forsythe'ist, kes saadeti hiljuti koju. "Ta oli vormist väjas. Lisaks öeldi meile, et ta on 2.15 pikk, aga oli tegelikult 2.06. Kaido Saks oli ka temast pikem," rääkis Roos.

Viimases kontrollmängus Rakvere Tarva vastu oli Kalevi nimekiri järgmine: Jamal Jones, Deshawn Curtis, Kaido Saks, Reimo Tamm, Ilja Stankevitš, Martin Jurtom, Tiit Talumaa, Khyle Marshall, Jonah Heath, Mihkel Kurg, Tony Liivak, Pat Forsythe, Jaanis Sirkel. Tamm kogus 16 punkti, enim mänguaega saanud Saks 13 silma, Heath 13 punkti ja 11 lauapalli.

Deshawn Curtisest. Tegu on juba mitu aastat Tallinnas elanud 24-aastase ja 198 cm pikkuse palluriga, kelle viimane teadaolev meeskond oli 2015. aastal Slovakkias Kosice. Teda Roos enam samuti oma trennis näha ei taha. Olevat juba TTÜ vaateväljas.

"Ta käis meil juba kaks aastat tagasi ennast näitamas, juhtus lihtsalt trenni, hüppas uksest sisse. Kuna Kristjan Kitsing läks ära kaugele maale, võib Curtis TTÜ-le paremini sobida."

TTÜ peatreener Rait Käbin: "Ta tuleb meie trenni järgmine nädal. Ütlesin, et varem pole mõtet, sest meil on sel nädalal kolm mängu - karikamängud ja kontrollmäng Soome klubiga. Ma ei tea temast rohkem midagi, kui et ta otsib klubi ja on end varemgi Kalevile näidanud. Tema võimetest suurem ülevaade puudub. Ühe mängu meie vastu mängis (eelmisel nädalal Rakveres Tarvas Cupil 4 punkti 10 minutiga - toim), rohkem pole teda näinud."