202 sentimeetri pikkune Konate on seni profileiba teeninud koduriigis, Valgevenes ning Venemaal, olles mänginud 2015/2016 hooajal Volgogradi Krasnõi Oktjabri ridades (Eurocupil keskmiselt 14 punkti, 9 lauapalli ning 2 res. söötu mängu kohta). Tema parim mäng eelmisest hooajast tuli meilegi tuttava Klaipeda Neptunase vastu, kus mees viskas 18 punkti, võttis 15 lauapalli ja andis 3 korvisöötu.

Tänavu tagasi Ukrainas BC Zaporožie Zogis pallinud mängija on meeskonna suurim punktitooja (keskmine 18,7 punkti mängus) ning lauavõitleja (9,1 lauda). Mõlema näitaja poolest on ta ka Ukraina Superliiga esinumber.

„Konate nimi on meil tegelikult eelmistelgi aastatel arutluse all olnud, kuid siis ei ole erinevatel põhjustel ta Tartus ikkagi maandunud,“ sõnas Tartu peatreener Gert Kullamäe. „Hetkel on tema lisamine veidi nagu sundkäik, kuna edurivisse on jõudu juurde vaja – positsioon 4 on seoses (Kent-Kaarel) Vene ja (Venky) Joisi vigastustega üsna hõre. Et nüüd just Konate tuleb, on asjade hea kokkulangevus. Tegime tema kohta piisava taustauuringu ning usume, et ta annab meile väljakul omajagu juurde.“

Kokkulepped on Konatega tänaseks juba sõlmitud ning Tartusse peaks ta jõudma juba homme.