Juba on ideega kaasa tulnud mitmed tuntud ettevõtted erasektorist, kes oleks valmis panustama, mõistagi riigi ja omavalitsusega kahasse. Läbi Tartu kaasava eelarve, mille rahvahääletus toimub 5.-11. oktoobrini, loodetakse ära teha paljud ettevalmistavad tööd. Kaasa arvatud eskiisprojektid ja ehituseelarved. Rahvas saab läbi kaasava eelarve hääletuse oma sõna sekka öelda ja otsustada, kas Tartu vajab kaasaegset ja innovaatilist Arenat või mitte.

Arena Tartu projekti eestvedajad on võtnud eeskujuks Soome arhitektibüroo L Architects poolt projekteeritud halli, mis on kogunud tuntust just oma innovaatilise mehaanilise lahenduse eest mahutades samal ajal 4000 pealtvaatajat kergejõustikuhalli ja 10 000 pealtvaatajat jäähokihalli.

Tartu uue halli mahutavus mehaanilise lahendusega võiks olla vahemikus ca 2000-5000 pealtvaatajat, et hall oleks piisavalt suur, multifunktsionaalne ja samas ka hubane!

Tartu Mechanical Arena on originaalne ja innovaatiline, sest hall ehitatakse mehaanilisele kandekonstruktsioonile, mis võimaldab kohandada platvormide kõrgust vastavalt üritustele ja pealtvaatajate arvule.

Selline lahendus rikastaks linnaruumi, hõlmaks kogu Lõuna-Eesti elanikkonda ja pakuks võimalust külastada oma meeliskontserte, -näitusi,-messe ja spordiüritusi just oma kodukandis.

Vaata Arena Tartu ühte võimalikku lahendust SIIT!