„Mina näen temas potentsiaali jõuda Eesti meeste rahvuskoondisesse“, põhjendas lühidalt Rapla peatreener Indrek Ruut, miks Metsalule ettepanek klubiga liitumiseks tehti. Noorele mängumehele on Rapla teinud sama ettepaneku juba kahel varasemalgi aastal, kuid siis ei hakanud koolipoiss veel elukohta muutma.

Oliver oli üks kuuest mängijast, kes äsja lõppenud U20 kodusel EM-l mängis rohkem kui 20 minutit mängu kohta ja oli keskmiselt 11 punktiga võistkonnas resultatiivsuselt kolmas mees. Tegemist on „väga hea ninaga“ mängijaga lauapallide hankimisel, sest kuigi olles ise tagamängijaga, võttis Metsalu EM-l oma võistkonna parimana igas mängus maha keskmiselt 7,1 lauapalli! Ka kõigis teistes statistilistes kategooriates oli ta üks Eesti koondise parimaid.

„Otsus Raplaga liituda tuli lihtsalt, olen juba mitme mehega neist varemgi koos mänginud. Näiteks Paasoja ja Laanega mitu aastat noortekoondises ning Kaldrega varemgi Tarvases. Indrek Ruudu all olen mänginud ka U18 koondises ning usun, et midagi võõrast minu jaoks ei ole,“ rääkis Metsalu.

Ühiste treeningutega alustab TYCO Rapla meeskond juba järgmisel nädalal 1. augustil.