Lynchi neljas ja ühtlasi viimane ülikoolihooaeg lõppes oodatust varem, sest veebruaris sai ta süüdistuse naise väärkohtlemise eest ning mees heideti Minnesota ülikoolist välja.

Algselt apelleeris Lynch ülikooli otsuse ning ta pidi ilmuma istungitele. Ameeriklane otsustas siiski apellatsiooni tühistada, kuna arvas, et ülikooli poolelt ei tule õiglast kohtumõistmist, vahendab ESPN.

"See ei ole õige koht, kus oma nime puhtaks pesta," sõnas Lynchi advokaat Ryan Pacyga.

Kokku on Lynchi süüdistatud kolmel korral naiste väärkohtlemises. Kõik väidetavad vahejuhtumid leidsid aset kolme nädala jooksul 2016. aasta aprillist kuni maini.

2016. aasta aprillis leidis Minnesota ülikool, et mees on vastutav kahe naise väärkohtlemises. Lynch vandus USA meedias oma süütust.

Pärast kolmandat juhtumit eemaldati Lynch Minnesota ülikooli korvpallimeeskonnast, kuid ta nimetati sinna tagasi, sest mehele ametlikku süüdistust ei esitatud.

Et mängija on nii USA meedias kui ka BC Kalev/Cramo juhtkonna ees vandunud oma süütust, otsustas BC Kalev/Cramo ülimalt talendikale keskmängijale võimaluse anda, edastas klubi pressiteates.