TÜ/Rock sai avaminutitel hea hooga minema ja paar minutit enne veerandaja lõppu juhiti 15:8 ning avaveerandaeg võideti 19:13. Murettekitav mõõn tekkis tartlaste mängu aga teisel veerandajal, kui viie minuti jooksul ei suudetud palli korvi toimetada, samas kui väljakuperemehed oma tagamängija Walter Lemoni vedamisel järjepanu skoorisid. Janar Taltsi vabavisked lõpetasid Körmendi 13:0 spurdi, kui poolaja lõpuni jäi mängida kolm minutit ja TÜ/Rock oli selleks hetkeks jäänud 21:28 kaotusseisu. Poolaja lõpuks jäi vahe samasse suurusjärku ja pikale pausile mindi TÜ/Rocki 30:38 kaotusseisus.

Teise poolaja algus tuli aga eestlastel suurepäraselt välja – kiired kaugvisked Taltsilt ja Gert Dorbekult tõid meeskonna mängu tagasi. Korraks said ungarlased vahe taas seitsmele punktile, aga tartlaste oluliselt parem kaugvisete tabamine vähendas taas vahet. Janar Taltsi pealtpanek viis üle pika aja TÜ/Rocki taas ette 53:52, aga et koos veerandaja lõpusireeniga tabas kaugviske Walter Lemon, siis mindi viimasele neljandikule Egise 55:53 juhtimisel.

Mängu viimane neljandik kuulus aga täielikult TÜ/Rockile. Esimesed kolm veerandaega nulli peal olnud Tanel Kurbas sai oma püssi paukuma ja mõne minutiga tabas TÜ/Rock kolm kaugviset ning haaras mängu initsiatiivi. Timo Eichfussi kaheksa järjestikkust punkti hoidsid Körmendi piisavas kauguses ja kaks ja pool minutit enne kohtumise lõppu oli tartlaste eduseis 10 punkti seisul 73:63. Viimaste närviliste minutitega vähendasid ungarlased küll kaotusseisu korraks kolmele punktile, aga lõpuvile kõlades näitas tabloo TÜ/Rocki kindlat 79:72 võitu.

32 minutit mänginud Janar Taltsi arvele kanti 18 punkti ja seitse lauapalli. Homme oma 26. sünnipäeva tähistav Timo Eichfuss sai hakkama korraliku kaksikduubliga visates 16 punkti ja võttes 12 lauapalli. Tanel Soku arvele jäi 14 punkti, kolm lauapalli ja kolm korvisöötu. Kui avapoolajal tabasid tartlased kaugviskeid 1/10, siis teisel poolajal koguni 9/14. Tänases kohtumises ei teinud kaasa vigastusi ravivad Augustas Peciukevicius ja Joosep Toome.

Üleplatsimees oli aga Körmendi ameeriklasest tagamängija Walter Lemon 27 punkti, kolme lauapalli ja viie korvisööduga. Britt Ryan Richards lisas 19 punkti ja üheksa lauapalli. 

TÜ/Rocki peatreenerile Gert Kullamäele tegi rõõmu, et mehed näitasid teisel poolajal üles enesekindlust. „Alustasime mängu hästi, aga siis tuli mingil hetkel mõõn sisse ja ebakindlus eriti just rünnaku poolel. Vaheajal proovisime mängijatesse enesekindlust süstida, et nad ei põeks ja võtaksid julgelt viskeid. Teisel poolajal viskasidki kutid superhästi ja ka rasked visked kukkusid sisse. Lõpp läks küll pisut närviliseks, sest saal oli väike, kodupublik läks korralikult käima ja mängida oli seal päris raske. Aga seda hinnatavam on see võit ja teisel poolajal näidatud enesekindlus teeb mulle eriti rõõmu. “

Rock ja Körmend jagavad nüüd B-alagrupis 2 võidu ja 1 kaotusega esikohta, homme omavahel vastamisi minevad Rovinari Energia ja Sofia Lukoil on vastavalt kolmas ja neljas.

Ungarist tagasi tulles jätkuvad TÜ/Rocki mängud laupäeval Raplas, kus kell 17.00 minnakse vastamisi kohaliku TYCO Rapla meeskonnaga. Taas kodus mängib TÜ/Rock alles kuu lõpus kui reedel, 28. novembril võõrustatakse Rakvere Tarvast.

B-alagrupi tabeliseis pärast Rocki tänast mängu:
1. TÜ/Rock 2/1
2. Körmend 2/1
3. Rovinari Energia 1/1
4. Sofia Lukoil 0/2

Vaata mängu tipphetki:

Vaata kohtumist täispikkuses: