Eesti alustas mängu kahvatult. Nelja minuti järel olime seitsme punktiga taha jäänud, avaveerandi lõpuks oli seis kodumeeskonna poolt vaadatuna 25:12. Teise veerandaja keskel jäi Eesti juba 17-punktiga maha. Poolajale mindi Iisraeli juhtimisel 40:27. Kangur oli tolleks hetkeks Eesti suurim korvikütt seitsme punktiga.

Teine poolaeg ja kolmas veerandaeg algasid Eestile paljutõotavalt. Hästi mängisid sisuliselt kõik, skoori tegid enim Kangur ja Talts. Ent veerandaja lõpuks oli mitmel Eesti põhimängijal kogunenud neli viga. Kolmanda veerandaja lõppedes oli Iisraeli eduseis tablool kahanenud kuuele punktile, 58:52.

Neljas veerandaeg algas Eestile raskelt, punkte ei tahtnud kuidagi juurde tulla. Õnneks ei suutnud palju skoori teha ka Iisrael ja vahe üheksast punktist suuremaks enam ei läinud. Kuigi vigadega langesid välja nii Kangur, Talts kui ka Arbet, suutis Eesti tulla viimase pooleteise minutiga kaheksapunktilisest kaotusseisust välja ja lõpusekundite Gert Dorbeki kolmene tähendas seda, et Eesti oli viinud mängu lisaajale.

Lisaajal tegid uskumatult head mängu Sten ja Tanel Sokk, Siim-Sander Vene, Reinar Hallik ja Gert Dorbek. Üheskoos tabati nii korvi alt kui kaugelt. Taneli ja Steni kaks korvi järjest viisid Eesti kolmega ette 20 sekundit enne lisaaja lõppu. Sellele enam Iisraelil midagi vastu polnud panna ja Eesti võit oli tõsiasi.

Eesti koondise suurimad punktitoojad olid Kangur 21, Vene 17 ja Sten Sokk 16 punktiga. Iisraelile tõi Omri Casspi 23 punkti.

Lisaajal koos vennaga Eestile mitu olulist korvi toonud Sten Sokk:"Olen uhke meeskonna üle! Olime kogu mängu taga, aga uskusime endisse ja ei andnud hetkekski alla. Olen tõesti väga uhke!"

Enne mängu
Eesti läheb kohtumisele EM-valikgrupi liidrina, olles võitnud Tallinnas 21 punktiga Slovakkiat. Iisrael seevastu on veel võiduta, sest avaringis kaotati võõrsil Montenegrole.
Kohtumine peetakse Tel Avivi naaberlinnas Rishon LeZionis, 2000 pealtvaataja ees. Väljas on 35 kraadi kuuma ja ega kohalikud korvpallifännid ka saalis lase palavusel langeda.

Korvpallikoondis asub hotellist saali juurde teele 19.00. Delfi hoiab lugejaid toimuvaga kursis ning vahendab kohtumist operatiivselt.