Alles seejärel tuli Priit Vene ja Gert Kullamäe rivaliteet, mis meediast ka läbi käinud.

"Tartu Ülikooli asekantsler Andres Liinat helistas mulle ja tundis otsest huvi, kas ma ei tahaks meeskonda juhendama tulla. Ütleme nii, et ma väga ei oodanud sellist pakkumist, aga tundsin end meelitatuna. Järelikult oleme Raplas oma tegemistega silma jäänud," rääkis alates 2010. aastast Rapla meistriliiga meeskonda juhedav Ruut.

"Meil oli Liinatiga kokkusaamine, kus rääkisime nägemustest. Seejärel pidanuksin esitama konkreetses vormis paberid, et peatreeneriks ametlikult kandideerida, kuid tõsise kaalumise järel ma loobusin. Võtsin kandidatuuri maha. Tunnen, et mul on Raplas mõned asjad veel pooleli ning miks ei või juhtuda hoopis stsenaarium, kus järgmisel viiel aastal mängivad Eesti liiga finaalis Kalev/Cramo ning Rapla, aga mitte Tartu," viskas Ruut õhku hüpoteetilise küsimuse.

"Kui ma aastate eest Pärnust ära tulin, siis tundsin, et olen end seal ammendanud. Raplas mul sellist tunnet veel pole ja eesmärk on Eesti meistriliigas finaali jõuda. Hetkel pole ma ka sellise ambitsiooniga treener, kes pürgib iga hinna eest kõrgemale ning tahab treenida vaid niiöelda valmis meeskondi. Pigem tahaksin tööd teha nooremate mängijatega ja nendega ühes rütmis areneda. See pakub rohkem naudingut," samastas Ruut oma treenerifilosoofiat USA ülikoolikorvpalli legendi Mike Krzyzewski nägemusega.

Rapla uue hooaja koosseis on hetkel veel lahtisest lahtisem, lepinguga seotud mängijaid on vaid kaks - Martin Paasoja ning Kristjan Voolaid. Ruut näeks meeskonnas jätkamas kindlasti Rait-Riivo Laanet, Rauno Nurgerit, Martin Jurtomit ja Andre Pärna. Huvi on tuntud ka Sven Kaldre vastu, kes eelmisel hooajal mängis Saksamaa tugevuselt neljandas liigas.