Venemaale läheb Kerde 10. septembril ja eeldatavalt on selleks ajaks käes ka pikem tööviisa. "Esimene jutt Endeniga oli meil millalgi varasuvel ja ega ma seda eriti tõsiselt võtnud. See oli nagu aastate eest Tartu Ülikool Rocki peatreeneriks minnes, et alustuseks hea jutt küll, aga pigem see jutuks jääbki. Ent asi läks üha konkreetsemaks ning jutuajamised on jõudnud staadiumisse, kus tuleb minna. Päris lubjakas ma veel pole, saaks enne 60. eluaastat end korra proovile panna," rääkis Kerde, kes kodus oli aktiivsest korvpallielust hetkel kõrval, olles Tallinna Õismäe vene lütseumi kehalise kasvatuse õpetaja. See amet tuleb nüüd jätta sinnapaika.

Kerde hakkab Moskvas treenima ka noortegruppi, noormehi, kes sündinud 2000. aastal. "Kuulu järgi on grupis poisse, kel vanust 13aastat ja 210 cm pikad. Nad korjatakse kokku üle Venemaa ja materjal peaks olema huvitav ning perspektiivne," lisas aastatel 2003-2004 Soomes korvpallitreenerina töötanud Kerde.

CBK Moskva Dinamo ekspertgruppi kuuluv Heino Enden lisab, et klubil on ambitsioon 3-aastaga ehitada välja oma noorteakadeemia, kus hakkaks õppima 1000-1200 noorsportlast. Kompleks ehitatakse 100 kilomeetrit Venemaa pealinnast lõunasse Kašira linna. "Kompleks on võib olla isegi vale sõna. Plaanide kohaselt tuleb sinna väikese asula mõõtu keskus. Õppeasutused, sportlaskodud, 20 korvpalliväljakut, meditsiinikeskus jne. Plaanid on tõesti suured ning pole välistatud, et tulevikus võiks veel mõni treener või muu ametimees selle projekti raames Eestist välja saada. Füüsilise ettevalmistuse koordinaatorina on juba klubi juures kaasa tegev Tarmo Tiits," tõi Enden välja veel ühe eestlase nime, kes ettevõtmisse kaasatud.