"Juttu tehti minuga juba novembris, kuid päris tõsiseks läksid asjad detsembri teises pooles," kinnitas Kerde, kes täna tegi senisele peatreenerile Mihhail Solovjovile ettepaneku jätkata tema abilisena. "Loodan, et ta võtab ettepaneku vastu, sest ta on tegelikult asjalik ja töökas mees. Peatreeneriks olemise kogemust on lihtsalt vähevõitu. Aga küll ta jõuab, vanust alles 42."

Venemaa esiliigas on Dinamo tabeli keskmik, värskelt kaotati liiga liidrile Permi Parmale võõrsil 64:66. "Eks minult oodatakse tulemuste parandamist ja august välja ronimist. Järgmisest hooajast tahetakse ühineda juba VTB Ühisliigaga ja selleks on vaja Venemaa esiliigas märk maha saada. Loodan palju Sten-Timmu Soku panusele, kes samuti värskelt meeskonnaga ühines. Tema kaasabil võiksime oluliselt mängupilti parandada," oli Kerde optimistlik.

Endine Eesti koondise peatreener Moskvasse minekut pikalt ei kaalunud, kuna Dinamo noortesüsteemiga on ta seotud juba varasemalt ja klubi taust hästi teada. Lisaks ei tehta selliseid pakkumisi just tihti. "Kui ma öelnuks ei, siis mulle poleks seda ametikohta kohe kindlasti tulevikus enam pakutud. Kui on ambitsioon proovida, siis tuli võimalusest kinni haarata. Mul on südamesopis piinad Tallinna Ülikooli naiskonna ees, kelle juurest ma ootamatult lahkusin, aga loodetavasti annavad nad andeks. Sügisel ei olnud mul õrna aimugi, et selline töökoha vahetus võiks toimuda," lisas Kerde.

Eestlasest peatreeneri käe all teeb Moskva Dinamo esimese mängu 17. jaanuaril kui Superliigas ollakse vastamisi Revda TEMP-SUMZ meeskonnaga.