Möödunud neli hooaega on tulnud tunnistada karmi tõsiasja - ida-Euroopa klubid on meist paremad olnud ning alagrupis on kõik korrad viimaseks jäädud.

Siiski ei saa öelda, et pole samm-sammu haaval edasi astutud. Möödunud hooajal panime ka tugevamatele päris hästi vastu. Lõpuks jäi puudu üks võit, et pääseda kaheksa parema sekka, mis oleks klubile kaasa toonud ka rahalise auhinna.

Samme on edasi astutud ka võitude kategoorias. Kui esimene hooaeg ei saavutatud ühtegi, siis iga järgnev on toonud ühe võidu eelmisest enam. Möödunud hooaeg võideti kolm mängu.

Kas seekord saadab meeskonda edu ja pääsetakse alagrupist edasigi? Peatreener Alar Varrak asub juhtima koosseisulises plaanis sama meeskonda, mille juhendamise eelmisel hooajal üle võttis. Samad võtmefiguurid räägivad meeskonna kasuks. Aga VTB sõidud pole ainsad sõidud sel hooajal, kõrval on ka EuroCup. Ja just nende kahe ühendamine võib on sel hooajal saada suurimaks kaaneks korvile.

2009/10: 0 võitu, 6 kaotust
VTB Ühisliigasse kuulus kaheksa võistkonda. Kalev mängis kaks mängu Moskva CSKA, Kaunase Žalgirise ja Azovmašiga.

Meeskonda kuulusid teiste hulgas Josh Akognon, Charron Fisher, Ken Johnson. Koos Tanel Sokuga käis kõigis mängudes platsil Viljar Veski.

Azovmašile jäädi alla 61:100 ja 78:91, Žalgirisele 56:88 ja 58:82 ning CSKA-le 63:85 ja 54:87.

2010/2011: 1 võit, 9 kaotust
Liiga on kasvanud 12-liikmeliseks. Kalev/Cramo kuulub alagruppi Riia VEFi, Asseco Prokomi, Kaunase Žalgirise, Azovmaši ja BC Himkiga.

Meeskonnaga liituvad Armands Škele, Michael Dunigan, neli mängu teeb kaasa Robert Krabbendam.

Oktoobris kaotatakse VEFile avamängus 69:70. Tasavägine on kohtumine ka Asseco Prokomi vastu - alla jäädakse 58:64. Pärast suurt kaotust Žalgirisele jäädakse Azovmašile alla 67:72. Jaanuaris saabub esimene võit, 77:70 alistub Prokom. Hooaja viimases mängus jäädakse Himkile alla 65:68.

Suurim kaotus tuleb jaanuaris Riia VEFile, kui jäädakse alla 55:95. Õnneks pestakse häbi maha just järgmise mänguga.

Liigas kogub kümme kaotust vaid üks klubi - soomlaste Honka.

2011/12: 2 võitu, 14 kaotust

Liiga on kasvanud 18-liikmeliseks. Meeskonnas teevad ilma Pavel Uljanko, Škele, Anthony Nelson,, saabub Bamba Fall, poole hooaja pealt lahkub Nikolai Vrbanov

Kalev alustab septembris kindla kaotusega Žalgirisele, kuid esimene võit tuleb juba oktoobris, kui Budivelnik pannakse paika 65:51. Järgmine mäng jäädakse Himkile alla tervelt 68:100. Teise võiduni tuleb oodata 13 mängu, kuni hooaja viimases kohtumises taas Budivelnikust, seekord 81:73 üle ollakse. Vahele jääb 45-punktiline kaotus Unicsile ja kahepunktiline kaotus Astanale.

Ainus klubi Kalevist halvema lõpptulemusega oli Minsk, kes kaotas 15 kohtumist ja võitis ühe.

2012/12: 3 võitu, 15 kaotust

Liiga kasvab 20-liikmeliseks. Kalevisse on tulnud TyShawn Abbott, Frank Elegar, Gary Wilkinson, taasliitunud on Rait Keerles.

Publiku lemmikuks saab kohe esimeses kohtumises NBA-mees Keith McLeod, kes tabab avamängus võidukorvi Turowi vastu ja Kalev võidab 81:80. Kahjuks ei kesta mehega sõprus kaua.

Edasi järgneb põuaperiood, vastupanu ei suudeta pakkuda Donetskile, Spartakile, Unicsile, Rytasele ega Himkile. Detsembris kaotatakse Azovmašile 71:76, kuid kaotustejada kasvab edasi. Pärast kaheksat järjestikust allajäämist võidetakse jaanuaris taas Turowit, seekord 72:68. Õnn on suur, kui juba järgmises mängus alistatakse Donetsk 61:60.

Tagantjärele vaadates olnuks allesjäänud kahe kuuga vaja veel ühte võitu, et pääseda alagrupis kaheksandaks. Märtsis kaotatakse 73:77 Azovmašile ja viimases kohtumises 81:85 Astanale. Võitu ei tule. Tulemus taaskord alagrupi viimane koht.

Kolm võitu teenivad ka Azovmaš, teisest alagrupist Tsmoki ja Neptun.