Võitluslikult kulgenud mängus jäi Eesti avaveerandi järel nappi 22:24 kaotusseisu. Poolajaks kärises vahe 10-punktiliseks (42:52). Tasavägise kolmanda mänguperioodi saldo soomlaste kasuks 21:18, mis tähendas, et otsustavale veerandile läksid Rauno Pehka hoolealused 13-punktilises kaotusseisus (60:73). Neljandal veerandil hiilisid eestlased kiire mängu toel vastastele järjest lähemale ning kui normaalaja lõpuni oli jäänud neli minutit särasid tablool 86:86 viiginumbrid. Sealt edasi algas kodupubliku rõõmuks tõeline thriller. Kaspar Kuusmaa teravus viis ta kahel korral järjest vabaviskejoonele. Teistkordselt kahest kaks tabanud Kuusmaa kasvatas Eesti eduseisu kahele punktile 96:94. Mängida jäi pool minutit. Soomlased kaotasid palli ning tegid omakorda vea Markus Heinakroonile, kes tabas kahest karistusviskest ühe. Põhjanaabrid vastasid tabava kolmesega ning seis oli viigis 97:97. Kuusmaa läbimurre teisel pool ebaõnnestus ning pall läks vastastele. Õnneks soomlaste kaugvise keskjoone lähistelt ei tabanud.

Lisaaeg: Ken-Martti Reinarti ja Kuusmaa korvid kasvatasid kolm ja pool minutit enne lisaaja lõppu Eesti koondise eduseisu viiele punktile (104:99). Põhjanaabrite rünnakud ei kandnud vilja ning eestlased suutsid võtta väärtusliku 111:107 võidu.

Mees nagu ansambel oli täna Ken-Martti Reinart, kes kogus 32 mänguminutiga 27 punkti, 15 lauapalli, 5 resultatiivset söötu, 4 vaheltlõiget ja otsustavatel hetkel olulise viskeblokeeringu. Kaspar Kuusmaa arvele jäi 24 punkti, 5 resultatiivset söötu ning 3 lauapalli. Soomlaste poolt vastas 19 punktiga Viljami Vartiainen.

Eesti koondise peatreener Rauno Pehka sõnas mängujärgses intervjuus, et teravus rünnakul tõi meeskonna mängu tagasi: „Kui vastane mängib väga agressiivselt, siis tuleb sellele ka vastata. Vaikselt ajasime oma asja ja ühtäkki leidsime ennast tagasi mängus. Kolme päevaga pole me veel kindlasti valmis meeskond, aga mul on väga hea meel kuttide üle. Pingutasime lõpuni, ei kaotanud pead, keegi ei löönud verest välja ja kõik andsid oma osa nagu ühes tiimis peakski olema!“