Eesti alustab alagrupimängudega kohe võistluste avapäeval ning kohtub alagrupis kindlasti Sloveenia, Iisraeli, Hollandi, Austria ja Küprose naiskondadega.

Esimene kohtumise peavad meie tüdrukud homme, 5. augustil Küprose vastu, mäng algab kell 15.45. Laupäevane kohtumine Austria vastu algab 13.30, pühapäeval mängitakse Hollandiga õhtul, algusajaks 20.15.

Peale esmaspäevast puhkust ootab vastane Iisrael teisipäeval kell 18.00 ja viimane alagrupikohtumine Sloveenia vastu leiab aset kolmapäeval kell 20.15. Sealt edasi oleneb ajakava juba suuresti alagrupis saavutatud edust.

U16 tütarlaste peatreener Marek Koitla sõnas võistluste eel, et kõik tegevused on seni läinud plaanipäraselt, nii laagrid kui ka kontrollmängud.

"Tüdrukute jaoks on siia euroopakatele saabumine olnud täiesti uus kogemus, kuna eelmisel aastal nende vanusegrupi koondist välja ei pandud. Tulemuste osas on mingeid ennustusi teha raske. Meie alagrupikaaslastest on kindlasti väga tugevad Sloveenia ja Holland ning meile on alati ebamugav vastane olnud ka Iisrael, kuid eks iga aastakäik on siiski mingil määral ka erinev. Kindel on see, et tüdrukud lähevad endast maksimumi andma ja võitlema iga hetke eest väljakul. Eesmärk on hästi võistelda, kaotama ei lähe me sinna midagi," rääkis Koitla.

U16 tüdrukute koondise koosseis:

Victoria Ida Vähi
Anna Helena Ehala
Hanna Leena Ojamaa
Anella Otti
Valeria Prede
Berit-Annabel Loomägi
Janne Pulk
Martha Liisa Oinits
Karin Pärnala
Kadi Kals
Johanna Eliise Teder
Eliise Järve

Peatreener: Marek Koitla
Abitreener: Andrus Noormägi
Treener-mänedžer: Riivo Roosnurm
Füsioterapeur: Nele Laurimaa