Raido Rebane, Eesti koondise treener, tegi vastu ööd väikese analüüsi mängust Belgiaga ning vaatas ka sammukese ettepoole. Basket.ee esitas tartlasele mõned küsimused.

Belgia mängu online’i ülekannet jälgides paistis olevat rabe ja närviline kohtumine? Mis oli Belgia püüd ning mis taktika abil nad edasipääsule lootsid?

Esimesel poolajal läks meil kaug-ja lähivisete tasakaal veidi paigast ära - hakkasime liialt lootma kaugvisetele. See oli tingitud ka sellest, et vastased mängisid palju abistavat kaitset vaheldumisi maa-ala kaitsega – nii saime suhteliselt vabalt eemalt viskele (kuid kolmesed eile Eestil vaid 24 % - toim.).

Teisel poolajal suutsime rohkem teravust teha ning korvi alt kergeid korve saada.

Kuidas õnnestus täna (eile) enda mänguplaan ellu viia?

Kaitses suutsid poisid vastast survestada ning sundida neid tegema raskeid viskeid - see tõi meile ka positiivse tulemuse.

Homme (loe: täna) on puhkepäev. Mida poistele enne tähtsat poolfinaali peaks ütlema ja kuidas valmistute?

Ülehomset silmas pidades oli hea see, et suutsime mänguminuteid jaotada poiste vahel enam-vähem võrdselt. Eraldi ei pea poistele midagi ütlema, nad on niigi võitlusvaimu täis.

Kõik on enam-vähem terved?

Kõik poisid on terved.

Järgmise vastase kohta ka paar sõna.

Laupäeval on vastaseks Slovakkia võistkond, kellel on head individuaalsete oskustega mängijad.

Poiste poolfinaalmäng algab niisiis laupäeval kell 20.30. Varem, kell 18.15 selgitavad esimese finalisti Poola ja Rootsi.

* * *

Eesti on seitsmes mängus visanud keskmiselt 81 punkti (kuigi eile 51), mis on turniiri parim näit. Endale on lastud visata 52 p, mis on kolmas näit. Slovakkia on seni visanud 67,4 silma ja lasknud visata endale 57,3.

Visketabavus Eestil 44,1 % (1. näit), Slovakkial 37,3; kahesed 50,7 (1.), Slovakkial 43,2 %; kolmesed 34 % (1.), Slovakkial 28,6 %. Lauapallid 46,3 Eestil (7.), 44,8 Slovakkial (10.); korvisöödud 18 Eestil (1.) ja 13,4 Slovakkial.

Veel võiks lisada, et kõik Eesti mängijad on saanud keskmiselt mänguaega 12-23 minutit – ehk Ander Peiponen 12 ja Kristian Kullamäe 23 – tema siis seni kõige rohkem. Üle 20 minuti keskmiselt veel Henri Sten Vainola, Matthias Tass, Kaspar Treier ja Sander Raieste.

Üle kümne punkti (10,5) on kirjas Kullamäel, enim lauapalle (6,2) Tassil, korvisööte (3,5) Kullamäel, pallikaotusi (3,5) Kullamäel, vaheltlõikeid (1,6) Märt Rosenthalil ja Eric Schmalzil ning blokke (2,7) Tassil.