TÜ/Rocki turundusjuht Ivo Hunt selgitas Delfi palvel, kuidas nende klubis pealtvaatajaid loendatakse ning miks on protokollis teinekord tegelikkusest suuremad numbrid.

Avaldame siinkohal TÜ/Rocki esindaja vastuse täismahus.

"Tänud jalgpalliinimestele publikuteema tõstatamise eest. Pigem peaksime ühiselt küll muretsema selle pärast, kuidas niigi väikeses riigis teha nii, et enam inimesi käiks sporti – sealhulgas nii korvpalli kui jalgpalli - vaatamas. Tartus oleme sel aastal näiteks teinud varasemalt tihedamat koostööd JK Tammekaga ikka selleks, et rohkem inimesi leiaks tee spordisaali või -väljaku äärde. Eesmärk on ju meil ikkagi ühine – pakkuda kohaletulnutele, ükskõik kui palju neid siis täpselt on, üks korralik spordielamus.

Meie klubi läks kaks aastat tagasi üle Piletilevi müügisüsteemile, millega kaasnes ka võimalus kõik piletiga saali tulijad elektrooniliselt loendada. Aga lisaks nendele on veel hulk inimesi, kellel on sissepääsuõigus aga kelle saali sisenemist ei fikseerita. Näiteks Rocki korvpallikooli õpilased ja treenerid (ca 270 inimest), meie spordiklubi töötajad, VIPid, alaliidu hooajapileti omanikud-külalised jne. Seega on igal mängul saalis viibijate täpset arvu äärmiselt raske nimetada. Ka ei ole me veel piletimüügisüsteemi aruandluse juurutamisega sealmaal, et enne mängu lõppu oleks piletiskännerite aruanne alati kättesaadav. Seda paraku ka lauasekretärile, kes vastava numbri mängu jooksul protokolli kandma peab.

Tartu Ülikooli spordihoone saali tribüünid mahutavad ametlikult 1500 inimest. Koos lisatoolide ja väljaku nurkade seisukohtadega saab täiesti välja müüdud saalis olla lisaks mõnisada inimest ja nii see eelmisel hooajal ka kolmel-neljal korral oli. Sel hooajal veel päris lõpuni välja müüdud mängu pole olnud ja kõige lähemal sellele oli esimene finaalmäng 14. mail.

16. mai teise finaalmängu publikunumber jääb vahemikku 1200-1300. Mängule müüdi pileteid ca 1000, sinna juurde veel ka eelpool loetelud alustel mängule pääsevad inimesed.

Aga ebatäpsete arvude ülitäpsest liitmisest või protsentide võtmisest ei tõuse mingit kasu publiku arvu suurendamisel. Laupäevasel mängul oli finaalidele omast suminat saalis küllaga ja loodetavasti on reedesel viiendal mängul saal täiesti välja müüdud ja kõik saali tulnud saavad korraliku finaalielamuse. Seni on Tartu publik aidanud meeskonda väga hästi ja oleme selle eest tänulikud. Püüame ka omalt poolt luua siinsetes tingimustes võimalikult mõnusat korvpalliõhtut koos sinna juurde kuuluva etendusega.

Senimaani on protokolli number tekkinud peamiselt lauasekretäri hinnangu järgi. Kuna see peab märgitud saama ka mängu toimumise ajal, siis on sellega ka omajagu kiire. Kuigi lauasekretärid käivad saalis sageli ja neil on hea võrdlusmoment erinevate mängude vahel, võib vahel jääda meie küllaltki väikeses saalis juba ametlikult poole täituvuse peal tunne korralikust täismajast. Seda eriti alumiste ridade tasapinnalt vaadates, kus jääb mulje, et kõik istekohad on täis. Sellest on ilmselt tingitud ka ebatäpsusest publiku arvus.

Küll aga on meil varasemalt valmis plaan kasutada järgmisel hooajal ära Piletilevi piletiskännerite aruandlust, mis võimaldab juba mängu ajal publikunumbri küllaltki täpseks saada. Segaduse tekitamise vältimiseks ei ole me ka tahtnud hakata publikunumbrite väljendamise põhimõtteid poole hooaja pealt muutma, sest siis kaob võrdlus hooaja sees. Aga järgmise hooaja protokolli numbrid peaksid juba üsna reaalselt andma kätte meie mängudel käiva publiku suurusjärgu ja eksimus peaks jääma ca 100 inimese piiresse."