Kohtumine Frankfurtiga algab Eesti aja järgi kell 20.30, Delfi TV näitab kohtumist otseülekandes. Meeskondade esimese omavahelise kohtumise 13. jaanuaril Tartus võitis Saksamaa klubi 71:62.

Kriisa lendas täna järele

Valusa löögina mõjus alguses uudis 40aastase Valmo Kriisa eemalejäämise kohta - teda tabas viirushaigus. "Ta on mitu päeva voodis veetnud. Mingi võimalus, et ta hommikul meile järele sõidab, siiski on, aga see selgub viimasel hetkel. Raske on öelda ka seda, kui heas seisundis ta olla võib, viirused teevad ikka oma töö ära," vahendab Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnu basket.ee.

Nagu täna hommikul selgus, Kriisa siiski lendas varahommikuse lennuga Tallinnast Frankfurti (!) ning on praeguseks hetkeks juba meeskonnaga liitunud, kinnitas Delfile meeskonna mänedžer Meelis Pastak.

Kui Kriisale jääb algul eeldatavalt siiski vahetusmehe roll, siis seda rohkem peaks koos tegutsemas nägema Augustas Peciukeviciust ja Tanel Sokku, vastutust peab rohkem võtma ka sel hooajal üsna kahvatult esinenud kahvatu Tanel Kurbas. Ning loomulikult on võtmesõnaks ka see, kuidas hoitakse vastaste jõulisi pikki ja kuidas endal pall korvi alla tee leiab.

Kullamäe: tähtis on füüsis

Võrreldes Tartu mänguga, puudub Skylinersil vigastuse tõttu atleetlik ääremängija Danilo Barthel, tema asemele toodi 30aastane Jacob Burtschi, kes tegi kaasa juba laupäevases Saksa liiga võidumängus Euroliiga TOP 16 tiimi Berliini ALBA vastu.

"Ma ei ütleks, et me Tartus nende vastu väga hätta jäime, aga selge see, et vastased on väga head. Kõige tähtsamaks ei pea ma taktikat, vaid seda, kuidas me füüsilise poole pealt vastu peame. Ka ALBA vastu nägin, kuidas Skylinersi tagamehed neid kaitses kõvasti kägistasid. Peame suutma hoiduda rumalatest pallikaotustest, mida surve all Tartus kõvasti tegime. Selge see, et meil taganemisruumi enam sisuliselt pole, võitu on vaja," rääkis Kullamäe mänguks valmistumisest.

Ikka seesama Cobbs...

Lisaajal 87:80 võidetus mängus ALBA vastu tegid Skylinersi mehed skoori nii: Justin Cobbs 20+2+3, Sean Armand 18+4+2, Konstantin Klein 14+4lp, Mike Morrison 10p, Quantez Robertson 7+5+7, Jacob Burtschi 6+5lp, Johannes Voigtmann 5+1+4. Nimekat vastast sunniti tegema 21 pallikaotust ning ise tabati 12 kolmest 27st ehk 44,4 %.

ALBA on Saksamaal liider (19-2), Skyliners jagab 10 võidu ja 11 kaotusega 7.-11. kohta. Hooaja stat. liidrid: Cobbs 15,4, Armand 12,8, Barthel 11,2, Voigtmann 11, Robertson 10,9.

Rockil on K-vahegrupis üks võit ja kaks kaotust, Skylinersil on need numbrid vastupidi. Võit jätaks tartlastele head võimalused veerandfinaali pääsemise eest võitlemisel, kaotus aga vaid teoreetilised šansid.