SL Õhtulehe korraldatud kiire kontroll näitas, et kas just 28aastase Reedi, kuid mõne välismaalasest keskmängija “kodustamist” ehk ette eriliste teenete eest kodakondsuse andmist ja Eesti särki kutsumist pidasid arukaks mõtteks kõik viis küsitletud korvpalliautoriteeti — nii Eesti koondise viimane peatreener Tiit Sokk ja abitreener Üllar Kerde, legendaarne Kalevi ja Eesti koondise juhendaja Jaak Salumets, suvel Kalevi treeneripingilt TTÜsse siirdunud Aivar Kuusmaa kui ka korvpalliliidu president Peep Aaviksoo, kirjutab SLÕhtuleht.

“Kui tahame head korvpalli, peame tegema ebapopulaarseid otsuseid,” oli Salumets igati nõus mõnele tugevale välismängijale Eesti kodakondsuse andmisega.

“Keeruline küsimus, aga ma pigem oleks siiski “kodustamise” poolt,” leidis Tiit Sokk, kes eelistaks aga pigem mõne vene mängija liitumist.

“Eriteenete eest on Eesti passi saanud ärimehi, kes Eesti riiki lüpsnud, aga Vene ajal siia tulnud korvpallurid Babenko või Abeljanov on kõik riigile lojaalsed seniajani,” oli ka Üllar Kerde “kodustamise” poolt.