Talendilaager annab treeneritele võimaluse tutvuda võimalikult laia koondise kandidaatide ringi tehniliste oskuste ja kehaliste võimetega. Samuti motiveerib tüdrukuid hoolsamalt harjutama ja rohkem pingutama, sest koondisesse tahab igaüks pääseda.

Kell 11:00 kogunes 30 tüdrukut Paide Tervisekeskuse korvpallisaalis, et U14 tüdrukute koondise peatreeneri Marek Koitla ning teise treeneri Ants Vändriku juhendamisel harjutada erinevaid korvpalli elemente ning näidata seni õpitut. Paides oli esimesel treeningul valvsa silmaga tulevasi talente jälgimas ka naiste koondise peatreener Jaanus Levkoi, kes leidis, et sellised laagrid on väga vajalikud.

Treeningu alguses treener Koitla küsimuse peale: „Kas olete valmis?“, kõlab entusiastilik „JAAA!“. Tüdrukud jagunevad kahe korvi alla ning põrgatamise ning viskamise harjutused algavad. Ühe korvi all jälgib ja vajadusel korrigeerib noormängijate tegevust Marek Koitla, teise korvi juures Ants Vändrik. Ligi kaks tundi hiljem kõlab vile ning treener Koitla kutsub lapsed kokku ning annab sõna Jaanus Levkoile, kes juhib tähelepanu puudustele, kuid samas jagab ka kiidusõnu. Kokkuvõtvad sõnad veel peatreenerilt ning lapsed saavad mõned tunnid puhata ning lõunat süüa.

Õhtupoole oli teine trenn, kus jätkati individuaalse tehnika harjutustega, kuid juures oli rohkem mängulisi momente ning 1-1 vastu mäng.

„Talendilaager on noortele hea võimalus end näidata ja treeneritele silma jääda. Positiivne, et nii palju noormängijaid tahtis tulla laagrisse. Mõned paremad ja pikemad olid puudu, kes juba U16 koondise laagris osalevad,“ sõnas treener Koitla. Maikuus on tulemas traditsiooniline Rapla Trophy turniir, kus U14 koondis on aastaid osalenud.

Laagris oli lapsi sünniaastaga 1999, 1998 ja 1997 erinevatest klubidest üle Eesti. Oli neid, kes alles alustavad oma korvpalluriteed olles vaid 6 kuud harjutanud ning neid, kes „vanade kaladena“ juba 5-6 aastat trennis käinud. Talendilaagrist ei võtnud osa mõned alla 14-aastased mängijad, kes on kaasatud U16 koondise laagrisse, mis samuti toimub kevadisel koolivaheajal.