14. juulil otsustas linnavalitsus eraldada TLÜ/Kalevi korvpallimeeskonnale reservfondist 32 000 eurot. Toonases korralduses oli kirjas, et raha eraldamine on põhjendatud määrusepunktiga, mis sätestab toetuse kui "ülelinnalise tähtsusega kulu, mida eelarve koostamise käigus ei olnud võimalik ette näha ega planeerida."

Tallinna abilinnapea ning kõnealuse korvpalliklubi president ja peatreener Kalle Klandorf kommenteeris siis Eesti Päevalehele abipalve esitamist: "Kuna eurosarjas osalevad täna teadaolevalt Tartu Rock, Rakvere Tarvas ja TLÜ/Kalev, siis on see selleks, et näidata tallinlastele eurosarja mänge."

Vahepeal teatas Tarvas majanduslikel põhjustel eurosarjast loobumisest, kuni eile selgus, et TLÜ/Kalevile Europe Cupi 56 osaleja seas siiski kohta ei leidu. Siit ka küsimus: mis saab omavalitsuse toetusest?

Raepress vastas: "Linnavalitsus on jätkuvalt seisukohal, et tegemist on ülelinnalise tähtsusega kuluga - TLÜ/Kalev on ainus Balti liigas osalev Tallinna klubi. Liiatigi ei olnud toetuse peamine ajend FIBA Euroopa meeste korvpalliliigas osalemine. Toetus oli ette nähtud mitmesuguste kulude osaliseks katmiseks. Linna toetus on mõeldud TLÜ/Kalev korvpallimeeskonna tegevuskulude katteks."

Klandorf palus kommentaari saamiseks pöörduda korvpallilidu poole. Riigikogu asespiiker ja korvpalliliidu president Jüri Ratas esitas nägemuse: "Korvpalliliit ja TLÜ/Kalev olid ja on väga huvitatud, et võimalikult palju võistkondi mängiks erinevates rahvusvahelistes liigades, sealhulgas FIBA Euroopa ja Balti liigas. Tänaseks on selgunud, et FIBA Euroopa pakub seda võimalust ainult 56 võistkonnale ja varasemalt FIBA Euroopa poolt lubatud kvalifitseerimisturniiri sel aastal ei toimu. Seega jääb korvpalliklubile TLÜ/Kalev võimalus mängida rahvusvahelist korvpalli Balti liigas, olles seejuures ainus Tallinna klubi, kes selles liigas osaleb. Korvpalliliit on sellest väga huvitatud ning kohalikule omavalitsusele toetuse eest tänulik."