Valga alustas kohtumist suurepäraselt, sundides vastaseid pallikaotusi tegema ja võites avaveerandi 21:11. Valmiera suutis aga seejärel vastata 13:2 spurdiga ning poolajale läks Valga vaid kahepunktilises eduseisus.

Teisel poolajal pakkusid meeskonnad tasavägist mängu ning kohtumise saatus jäi viimastele minutitele. Egert Haller tabas 1.31 enne lõppu kolmepunktiviske ja viis Valga juhtima 69:67. Kolme kaugviskega hiilanud Eduards Haszners suutis aga vastata oma neljandaga, ent Rain Raadiku vabavise tegi seisuks 70:70.

Seejärel ei suutnud Valmiera oma rünnakut realiseerida ja kõik võtmed olid Valga käes. Paraku tegi Edgars Lasenbergs otsustavatel hetkedel pallikaotuse ja Niks Karlis Jansons vastas omakorda kolmepunktiviskega. Valga/Valka püüdis veel mängu päästa, kuid 71:75 skooriga sai Valmiera oma hooaja esimese võidu siiski kätte.

Piirilinlased tabasid kaugelt äärmiselt kehvasti, kõigest 3/21, Valmiera seejuures 9/21. Mõlemad meeskonnad noppisid 38 lauapalli, pallikaotused Valmierale 15:14. Võõrustajad tegid mängu jooksul ka üheksa vaheltlõiget.

Valga/Valka parim oli 20 punktiga Lasenbergs. Raadik toetas teda 16 punkti ning Roberts Freimanis 14 silma ja kaheksa lauapalliga.

Valmiera poolelt sai koguni 28 punkti kirja viimased hooajad Riia VEFis pallinud Eduards Hazners. Viktors Iljins lisas 14 punkti ning kümme lauapalli.

Läti meistrivõistlustel ühe võidu ja kahe kaotusega seitsmendaks langenud Valga/Valka on võistlustules uuesti teisipäeval, kui koduplatsil minnakse vastamisi G4S Noorteliigaga.

Mängu kokkuvõtet näeb SIIT.