Vähem kui poolteist minutit enne kohtumise normaalaja lõppu oli seis võrdne 72:72. Otsustavatel hetkedel tabati väljakult vaid üks vise ja kolmese suutis külaliste poolelt korvi sopsata Artis Ate. Esimesed neli kaugviset pani ta mängu käigus mööda, aga kõige tähtsama sisse. Lõppseisu vormistas viimastel sekunditel vabaviskejoonelt Andris Misters, kes oli 29 punktiga üleplatsimees. Tema visked väljakult 11/16, kaugvisked sealjuures 6/7.

Kaheksakesi tegutsenud Pärnu tulemuslikum oli 19 punkti ja 9 lauapalliga Mihkel Kirves. 18 punkti ja 9 lauapalli lisas Henri Wade-Chatman, 17 punkti Saimon Sutt ja 13 punkti Arkadi Mkrtychyan.

"Tugevatega annab mängida küll. Saaks vaid väikse abi kohtunike käest, et nad vilistaks mõnegi 50-50 olukorra meie poole ka, siis oleks äkki variant. Saimon Sutt ja Rannar Raap peavad omad närvid korda saama. Kohati püüdsime ulmelisi lahendusi teha. Tegime üldplaanis hea mängu ja võrreldes mõne teise kaotusega praegune eriti kripeldama ei jää," rääkis Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula Delfile antud intervjuus.

Eelinfo:

Pärnu esindusmeeskonnal on põhjust hooaja algusega rahul olla: keerulisele stardile vaatamata on võetud tähtsad võidud Läti keskmike ja raskustes oleva BC Valga-Valka üle ning nelja võidu ja nelja kaotusega asutakse hetkel liigatabelis seitsmendal kohal.

Henri Wade-Chatmani näol näib olevat lahenduse saanud hooaja eel meeskonda tabanud mängujuhi probleem. Oma viimase kohtumise pidas peatreener Heiko Rannula juhendatav meeskond pühapäeval, kui võõrsil alistati turniiritabeli punane latern Jekabpils tulemusega 85:78. Pärnu resultatiivseim oli võidumängus taaskord Wade-Chatman, kes panustas 18 punkti ja 7 korvisööduga.

Läti pealinnaklubi jaoks on eelseisev kohtumine teiseks mänguks kahe päeva jooksul, kuna vaid päev varem alistati Tallinnas peetud matšis TalTechi korvpallimeeskond 95:72. Kolmanda veerandi lõpuni tasavägisena püsinud kohtumise saatus otsustati alles viimasel neljandikul, mille VEF võitis koguni 30:11. Riialaste kangelaseks tõusis võidumängus ääremängija Andrejs Gražulis, kes sai kohtumise parimana kirja 22 punkti ja 8 lauapalli. Hea mängu tegi ka meeskonna uus mängujuht Jabril Durham, kes viskas 14 silma, võttis 7 lauapalli ning jagas 3 resultatiivset söötu. Läti suurklubi jätkas tagaliini täiendamist ka sellel nädalal – teisipäeval liitus meeskonnaga testperioodiks 28-aastane USA tagamängija Baden Jaxen, kes viimati pallis Kataris.