Ettevalmistus MM-tsükli mängudeks algab 27. juunil ÜKE-põhise lühema tööperioodiga Tondil Golden Clubis ning jätkub juuli esimesel nädalal Kalevi Spordihallis ja Kalevi Kergejõustikuareenil. Enne juulikuu keskpaika sõidab koondis esimesele turniirile Portugali.

„Kandidaatide seas on eri põlvkondade mängijaid,“ sõnas Tiit Sokk. „Nooremaid tuleb peale, aga me ei plaani teha kunstlikku noorenduskuuri. Koondisse valitakse täna parimad mängijad, kes on tervise juures. Kes on, need mängivad ning eks eesmärk on ikka võita ja edasi saada.“

Kandidaadid peavad vastuse andma hiljemalt 6. juuniks. Osalejad valitakse nende seast, kes on andnud positiivse vastuse. Olgu etteruttavalt lisatud, et meie lõppenud hooaja NCAA uustulnuk ja poolfinalist Maik-Kalev Kotsar jääb suvise ettevalmistuse tõttu South Carolina ülikooli juures poolte kokkuleppel kõrvale. Seks korraks.

EKLi peasekretär ja koondise mänedžer Keio Kuhi lausus lisaks: „Siim-Sander Venel oli operatsioon, kuid meile teadaolevalt taastub ta koondise ettevalmistusperioodiks ja soovi korral on tal võimalik siis liituda.“

Kui Eesti koondis lõpetab suvise eelkvalifikatsiooni alagrupis kahe parema seas (konkurentsis Makedoonia ja Kosovoga), seisab koondisel 2017-2018 hooaja sees ees MM-kvalifikatsioonitsükkel, mängudega novembris, veebruaris ja juuni alguses. Selle turniiri loosimine toimub juba mai alguses.

TEGEVUSKAVA
Ettevalmistus ja kontrollmängud

27. juuni-1. juuli ÜKE Golden Club
3. juuli-13. juuli Kalevi Hall+Kalevi kergejõustikuareen
14. juuli-16. juuli Turniir Portugalis (Rumeenia, Portugal, Eesti)
19. juuli-26. juuli Kalevi Hall + 2 kontrollmängu Rootsiga
28. juuli-4. august Saku SH+ 2-3 kontrollmängu või turniir võõrsil

MM 2019, eelkvalifikatsioon 2017
5. august Makedoonia – Eesti
9. august Eesti – Kosovo
16. august Eesti – Makedoonia
19. august Kosovo – Eesti

Kutse saanud Eesti koondise kandidaatide nimekiri
Pos. 1
Sten Olmre
Sten Timmu Sokk
Martin Dorbek
Rait-Riivo Laane
Tanel Sokk

Pos .2-3
Rain Veideman
Tanel Kurbas
Janari Jõesaar
Martin Paasoja
Jaan Puidet
Gregor Arbet
Gert Dorbek

Pos. 3-4
Indrek Kajupank
Siim Sander Vene
Erik Keedus
Mihkel Kirves
Joonas Järvelainen
Kristjan Kangur

Pos. 4-5
Kristjan Kitsing
Janar Talts

Pos. 5
Reinar Hallik
Rauno Nurger
Maik-Kalev Kotsar